Gündem

Eski AKP milletvekili Ocaktan: Türkiye fetih rüyalarından bir türlü kurtulamıyor

04 Kasım 2019 08:14

Eski AKP milletvekili ve Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, toplum tarihinde yaşanan tecrübelerin her zaman çok değerli olduğunu belirterek, “Ama bütün bu tecrübelere rağmen, bazı zihniyet gericiliklerinin Türkiye toplumunda hala yaşanmaya devam ediyor olması endişe vericidir” dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda metroda cübbeli bir adamın önünde 10. Yıl Marşı’nın söylenmesi olayını hatırlatan Ocaktan, “Meselenin çok daha önemli bir boyutu var, o da toplum olarak her zaman ”fetihçi” bir ruh hali içinde olduğumuz gerçeğidir. İster dindar-muhafazakar kesimler, isterse Kemalist paradigmaya iman etmiş kesimler olsun fırsatını bulduğumuz her an karşımızdakinin üzerinde ‘fetihçi’ rüzgarlar estirmeyi pek seviyoruz.” İfadesini kullandı.

Ocaktan yazısını şöyle sürdürdü:

“Maalesef insanlık dünyasında yaşanan bütün değişimlere rağmen, Türkiye ne rövanşizm yobazlığından, ne de fetih rüyalarından bir türlü kurtulamıyor.  Çünkü bilim, sanat-edebiyat ve düşünce alanında yeni yaratıcılıklardan çok, fetih rüyalarına ayarlı olan toplumumuzda Kemalist-laik kesimler cübbeli vatandaşları görünce akıllarına 10. Yıl marşını söylemek, Kemalistleri gören cübbeli vatandaşların aklına da tekbir getirmek geliyor”

Yazının devamı için tıklayın