Gündem

Eski AKP milletvekili Ocaktan: Batılılaşma neden ihanet olsun ki

"Batılılara benzemeyerek gazetecileri hapse attığımız için acaba ‘vatanseverlik’ ödülünü hak etmiş oluyor muyuz?"

15 Kasım 2019 08:16

Eski AKP milletvekili ve Karar gazetesi yazarı Mehmet Ocaktan, “Özellikle İslamcı kesimlerin yıllar önce ortaya koydukları travmatik Batı karşıtlığı konusunda, hiçbir fikri ve felsefi arka plan derinliği kazanmadan bugün de hala aynı yerde durduklarını görmek çok ibret verici bir durum” dedi.

Ocaktan, “Gerçekten ‘Batılılaşma ihaneti’ dediğimiz şey nedir? Kabul edelim ki şu ana kadar dillerden düşmeyen ‘Değerlerimizi yok eden, ahlakımızı bozan, emperyalist-sömürgeci Batı’ sloganları dışında elimizde hiçbir somut argüman bulunmamaktadır” diye yazdı.

 Ocaktan yazısında şu ifadeleri kullandı:  

“Mesela, ileri demokratik toplumlarda var olan ve bizde de özellikle AK Parti iktidarının ilk yıllarında kayda değer bir kalite yükselmesi yaşayan ‘özgür basın’ı son yıllarda elbirliği ile yok ettik. Basın özgürlüğünü yok edip Batılılara benzemeyerek gazetecileri hapse attığımız için acaba ‘vatanseverlik’ ödülünü hak etmiş oluyor muyuz?

Bu soruları daha da çoğaltmak mümkün, ama eğer “Batılılaşma ihaneti”masallarıyla kendimizi avutmaya devam edersek, korkarım bu soruların sonu hiç gelmeyecek”

Yazının devamı için tıklayın