Dünya

Eski ABD Savunma Bakanı'ndan Trump'a 'abartılmış' cevabı: Ben generallerin Meryl Streep’iyim

18 Ekim 2019 14:57

T24 Dış Haberler

Eski ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, kendisine ‘abartılmış’ diyen ABD Başkanı Donald Trump’a cevap verdi. ABD Başkanı’nın ünlü oyuncu Meryl Streep’e de ‘abartılmış’ dediğini hatırlatan Mattis, “Sanırım ben generallerin Meryl Streep’iyim ve açıkçası bu kucağıma hoş geliyor” dedi.

New York’ta Al Smith Vakfı’nın düzenlediği akşam yemeğinde konuşan Mattis, “Donald Trump tarafından böyle değerlendirilmekten gurur duydum, çünkü daha önce de Meryl Streep’in abartılmış bir oyuncu olduğunu söylemişti. Yani sanıyorum ki ben generallerin Meryl Streep’iyim ve bu kucağıma güzel geliyor. Ve itiraf etmelisiniz ki, Meryl Streep ve benim en azından bazı zaferlerimiz oldu” ifadelerini kullandı.

Trump’ın, çarşamba günü Beyaz Saray’da Kongre liderleriyle gerçekleştirdiği toplantıda, geçen yıl istifa eden ‘Kuduz Köpek’ lakaplı eski ABD Savunma Bakanı için ‘abartılmış’ dediği kaydedilmişti. Mattis, Trump’ın ABD askerlerini Suriye’den çekme kararını eleştirmişti. Trump’ı eleştiren bir diğer isim de oyuncu Streep olmuştu. Streep, Trump Oval Ofis’e geçmeden önce Altın Küre Ödülleri töreninde yaptığı konuşmada o zamanlar ‘ABD’nin seçilmiş başkanı’ sıfatını taşıyan Trump’ı zorbalıkla eleştirmişti. Trump da bunun üzerine Streep’in “büyük kaybeden bir Hillary dalkavuğu” ve “Hollywood’un en abartılmış oyuncusu” olduğunu savunmuştu.