Dünya

Eski ABD dışişleri bakanı Clinton: Putin'in kendine mesihvari bir inancı var

"Rus lider, özellikle kadınlardan gelen eleştirileri iyi karşılamıyor"

03 Haziran 2022 07:28

T24 Dış Haberler

Eski ABD dışişleri bakanı Hillary Clinton, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in "kendisine neredeyse 'mesihvari' bir inancı olduğunu" ve özellikle kadınlardan gelen eleştirileri iyi karşılamadığını söyledi. 

Kendisinin ABD dışişleri bakanı, Putin'in Rusya başbakanı olduğu 2009-2012 yılları arasında Rus liderle yakından çalışan Clinton, Hay Festaival'de konuştu. 

2009-2012 arasında ilişkilerde bazı olumlu gelişmeler yaşadıklarını ifade eden Clinton, 2012'de Putin'i tekrar Devlet Başkanı yapan seçimlerden sonra ilişkilerin tekrar soğuduğunu dile getirdi. Clinton, 2012'deki Rusya seçimlerinin 'açıkça şaibeli' olduğunu ifade etti.

"Ruslar seslerinin duyulmasını ve oylarının sayılmasını hak ediyor" diyen Clinton, uluslararası standartlara uygun bir seçim yapılması çağrısında bulundu.

2016 ABD seçimlerinde Demokrat Parti'nin adayı olarak kaybeden Clinton, "Putin, kendisini eleştirenleri sevmiyor; özellikle de kadınlarsa. Putin, birkaç örnek dışında bana genel olarak düşmanca davrandı. Bildiğimiz gibi aksini söylemeye çalışsalar da Trump'u seçtirmek için her şeyi yaptılar" dedi.

Putin'in kendisine dair "mesihvari bir inancı olduğunu" ifade eden Clinton, Rus liderin "kendi kaderinin Rusya İmparatorluğu'nu canlandırmak olduğuna inandığını" aktardı.