Gündem

Eşiyle ilişkisi olan kişiden şantajla 52 bin 800 TL aldıktan sonra daha fazlasını istedi; polise suçüstü yakalandı

Mahkemeye çıkarılan V. G., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı

25 Ekim 2019 19:30

Kütahya'da, eşiyle ilişkisi olduğunu öğrendiği M.C.'nin (43) çıplak fotoğraflarını ve görüntülerini yaymakla tehdit eden V.G., (39) şantaj sonucunda 52 bin 800 TL almasına rağmen tekrar para istediğinde, polis ekipleri tarafından buluşma yerine düzenlenen operasyonla suçüstü yakalandı. Gözaltına alınan V.G., adli kontrol kararıyla serbest bırakıldı.

M.C., bir süre önce evli olan Y.G. (37) ile ilişki yaşamaya başladı. İkili iddiaya göre ilişki sırasında birbirlerine çıplak fotoğraflar gönderdi. Y.G.'nin eşi V.G. bir süre sonra bu durumu öğrendi ve M.C.'yle iletişime geçip, görüntüleri yaymakla tehdit etti. V.G., bıçakla da tehdit ettiği M.C.'den 4 ayda 52 bin 800 TL para aldı. Geçen çarşamba günü M.C.'yi yeniden arayan V. G., 22 bin 500 TL daha ödemesini söyleyip şahsı tehdit etti. Buluşma yerini de söyleyen V.G.'nin telefonu kapatmasının ardından M.C., Kütahya Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek durumu anlatıp şikâyette bulundu.

Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla M.C. para dolu bir zarfla buluşma yerine giderken, polis de buluşma noktasındaki kahvehanede güvenlik tedbiri alıp arka masaya oturarak görüşmeyi izledi. V.G., bir süre sohbet ettiği M.C.'nin zarf içinde verdiği parayı aldıktan sonra giderken polisin baskını sonucu suçüstü yakalandı. Gözaltına alınan V.G., İl Emniyet Müdürlüğü’nde işlemlerinin tamamlanmasının ardından 'bıçakla tehdit', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'çıplak görüntü yaymakla şantaj' ve 'hakaret' suçlarından adliyeye sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye çıkarılan V.G. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (DHA)


Dünyada ve Türkiye'de günün gelişmeleri T24 haber bülteni Manşet'te