Gündem

Eşini yakarak öldürmüştü; cinayetten 20 gün önce de 'teşebbüsten' gözaltına alınıp serbest bırakılmış

31 Ekim 2019 11:09

Diyarbakır'da eşi Güllü Yılmaz'ı yakarak öldüren Can Yılmaz'ın, cinayetten 20 gün önce Güllü Yılmaz'ı öldürmeye çalıştığı için gözaltına alınıp serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

12 Ekim'de Can Yılmaz'ın üzerine benzin döküp ateşe verdiği, 12 gün sonra hayatını kaybeden Güllü Yılmaz dün defnedildi.

Gözaltına alınıp bırakıldı

Sistematik şiddet gören Güllü Yılmaz’ın ölmeden bir ay önce Can Yılmaz tarafından boğazının kesilmek istendiği öğrenildi. Boğazından yaralı halde polise giden Güllü Yılmaz’ın şikâyeti üzerine gözaltına alınan Can Yılmaz, aynı gün içinde serbest bırakıldı. Bu olaydan 20 gün sonra (17 Ekim) Can Yılmaz, eşi Güllü Yılmaz’ı yanıcı maddeyle yaktı. 
 

Kızları cinayete tanık oldu

Apartmanın ikinci kattaki evlerinin penceresinden atlayarak kurtulmaya çalışan Güllü Yılmaz, kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Tıp Hastanesi’nde 29 Ekim’de yaşamını yitirdi. Yılmaz çiftinin 13 yaşındaki kızları Z.Y., cinayet anına oldu. Tek görgü tanığı olan Z.Y., cinayete engel olmaya çalışırken yaralandı. Z.Y., “Annem yemek hazırlayacaktı. Ekmek yoktu, annem komşuya para almaya gitti. Parayı aldı, eve döndü. İki kardeşimi fırına ekmek almaya gönderdi. Sonra babam geldi. Babam ondan para istedi. Annem ve babam tartıştılar. (…) Sonra ambulans geldi” diyerek yaşananları anlattı.
 
Olaydan sonra kollarında hafif yanıklar oluşan Can Yılmaz, 10 gün hastanede tedavi gördükten sonra akıl sağlığının yerinde olup olmadığına dair Elazığ Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne gönderildi. Burada çıkan sonuçlar doğrultusunda Can Yılmaz, tutuklanarak cezaevine konuldu. 
 
Akrabaları, son 6 ayda Güllü Yılmaz’ın eşi tarafından sürekli şiddet gördüğünü, öldürülmeden 20 gün önce ise boğazının kesilmek istendiğini, bunun üzerine Ergani İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne gidip şikâyetçi olduğunu, ancak Can Yılmaz’ın aynı gün içinde serbest bırakıldığını kaydetti.
 
30 yaşında olan Güllü Yılmaz’ın 6, 10, 13 yaşlarında 3 çocuk annesi olduğu ve yıllardır ailesinin geçimini tarım işçiliği yaparak sağladığı öğrenildi. (MA)