Gündem

Boşanma aşamasındaki eşini öldürdü, "Olay aniden gelişti" deyip beraatini istedi!

11 Mayıs 2023 13:42

Kağıthane'de boşanma aşamasında olduğu 2 çocuk annesi Sultan Barut'u bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen Şener Barut, hakim karşısına çıktı.

İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlayan duruşmada tutuklu sanık Şener Barut, "Eşimle buluşmadan önce bir alışveriş merkezinden çocuklarıma oyuncak ve eşimi tehdit etmek amaçlı bir bıçak almıştım. Olay aniden gelişti" diyerek beraatini istedi.

Sanık Barut savunmasının devamında şunları kaydetti:

"Boşanma davası açmıştım. Çocukları benden aldıktan sonra iletişimi koparmıştı. Kendisine mesaj attım ve şikayet edeceğimi söyledim. İstanbul’dayım deyince çocuklarımı görmem için Çağlayan’da bir adrese çağırdı orada buluştuk. Aynı gün saat 15.30 sıralarında eşimle buluşmadan önce bir alışveriş merkezinden çocuklarıma oyuncak ve eşimi tehdit etmek amaçlı bir bıçak almıştım. O anda öldürme niyetim yoktu."

"Bıçakla bir kez vurduğumu hatırlıyorum, suçsuzum ve tahliyemi istiyorum"

Sanık Barut, eşiyle buluştuğu esnada bıçağın halihazırda üzerinde bulunduğunu belirtti ve ifadesine şöyle devam etti:

"Ağabeyimin evine gittik. Ağabeyim bodrum katta oturur. Aram bozuk olduğu için eve girmek istemedim. Ağabeyim ise eşimi durumlardan dolayı eve almak istemedi. Ağabeyim kapıyı kapattıktan sonra Sultan ile tartışmaya başladık. Karaktersiz olduğumu ona sahip çıkmadığımı söylüyordu. Yukarı doğru çıkarken tartışma büyüdü. Kontrolümü kaybettim. Bıçak montumun cebindeydi. Biraz itiş kakış yaşadık çocukları alıp gideceğini ve bana göstermeyeceğini söyledi. Ben bir şeyleri düzeltmeye çalıştıkça olay tersine gidiyordu. Olay aniden gelişti. Bir anda montumun cebinden bıçağı çıkardım gözümü kapattım, bıçakla bir kez vurduğumu hatırlıyorum. Dönüp bakamadım kötü bir şey olduğunu biliyordum. Hemen apartmanı terk ettim. Ambulans çağırın diye bağırdım. O sırada çocuklar merdivenin alt tarafındaydı. En yakın karakola teslim oldum. Suçsuzum, beraatimi talep ediyorum. Tahliyemi istiyorum."

"Ağabeyi olaya müdahale etseydi kızım kurtulabilirdi"

Şikayetçi baba Murat Ovaç, kızının, sanığın ağabeyi Erginç veya yengesinin çağırması üzerine sanıkla buluştuğunu belirterek, şunları ifade etti:

"Şener’in orada olduğunu bilseydi gitmezdi. Kızım kan kaybından öldü. Ağabeyi olaya müdahale etseydi kızım kurtulabilirdi. Şikayetçiyim. 27 yaşındaki kızımı toprağa gömdük. Adalete sığınıyorum.’’

"Sultan'a hiç müdahale etmedim"

Olay yaşandığı apartmanda oturan Erginç Barut, Şener Barut'un kendisini arayarak İstanbul'a gelişinin haberini verdiğini belirtti ve şunları ekledi:

"Şener, Sultan’ın kendisini aldattığını düşünüyordu. Ben de Sultan’ın böyle birşey yapmayacağını söyledim. Sonra Sultan’a sordum o da öyle bir şey olmadığını söyledi. Olay günü evime geldiler aralarındaki ilişkiyi bildiğim için karışmak istemedim ve kapıyı kapattım. Bir dakika boyunca tartışmalarını duydum. Sonra ‘Ağabey’ diye bir çığlık sesi duydum. Sultan’ın aşağı kayarak düştüğünü gördüm. Şener'in 'Ambulansı ara' diyerek binayı terk ettiğini duydum. Sultan’a hiç müdahale etmedim. 112'yi aradım. Ambulans 15 20 dakikada geldi."

"Kızım onunla geçinemiyordu, onun ceza almasını istiyorum"

Anne Neriman Ovaç ise şunları söyledi:

"Benim kızım katledildi. Kimsenin annesi ağlamasın, evladı için canı yanmasın istiyorum. Anneler benim halimi anlar, anneler benim sesimi duysunlar, kulak versinler. Benim canım yanıyor, onun ceza almasını istiyorum. Geçinemiyordu benim kızım, zaten boşanmaktı amacı. Böyle mi olması lazımdı? Öldürmesi mi lazımdı kızımı? Bu acı, bu anneye ve babaya yapılır mı? Bir annenin feryadı bu."

Mahkeme, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. Sultan Barut'un ailesi, "Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği" üyeleri ve avukatlarıyla birlikte açıklama yaptı. Avukat Nilda Baltalı, Sultan Barut'un evliliği boyunca şiddete uğradığını, "Yeter" dediği için katledildiğini, Şener Barut'un en ağır cezayı alması için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti.

Ne olmuştu?

Çağlayan'da 14 Ocak 2023 tarihinde gerçekleşen olayda Şener Barut, boşanma aşamasında olduğu eşi Sultan Barut'u bıçaklayarak yaraladıktan sonra polise teslim olmuştu.

İhbar üzerine olay yerine intikal eden polis ekipleri, Sultan Barut'u apartman boşluğunda yerde yatar şekilde cansız bedenini bulmuştu. (DHA)