Gündem
BBC Türkçe

Eşi tarafından öldürülen avukat Müzeyyen Boylu davası: Sanık duruşmaya katılmadı, duruşma 27 Ocak'a ertelendi

04 Kasım 2019 12:28

Hatice Kamer

Eşi tarafından öldürülen avukat Müzeyyen Boylu davasının ikinci duruşması Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Bir önceki duruşmada susma hakkını kullanan sanık Mesut Issi bugün yapılan ikinci duruşmaya katılmadı.

22 Baro dayanışma amacıyla duruşmaya katıldı. Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı ve Türkiye Baroları Kadın Merkezleri de destek amaçlı davayı izlemek üzere Diyarbakır’daydı.

Baroların ve kadın derneklerinin müdahillik talepleri önceki duruşmada reddedilmişti.

Dosyaya sanık müdafi tarafından bir dilekçe sunulduğu ve güvenlik gerekçesiyle mahkemenin bir başka kente nakledilmesinin talep edildiği öğrenildi.

Dilekçede sanık avukatının ‘Müzeyyen Boylu Diyarbakır Barosu’nu savunurken mi öldürülüdü, neden bu davayı bu kadar savunuyorlar?’ ifadelerinin yer aldığı belirtildi.

Mahkemenin dilekçeyi işleme sokması da Diyarbakır Baro Başkanı ve Boylu’nun tepkisine neden oldu, bunun usule aykırı olduğu belirtildi.

Mahkeme sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi ve duruşmayı 27 Ocak tarihine erteledi.

Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın ve Baro Kadın Sorunları Merkezi Başkanı Aslı Pasinli konuyla ilgili kısa bir açıklama yaptılar.

Cihan Aydın ’İbretle izliyoruz ve kötü bir süreçle karşı karşıyayız’ dedi.

Cinayetin Diyarbakır’da işlendiğini, sanığın Diyarbakır mahkemeleri tarafından cezalandırması gerektiğini söyleyen Aydın, bu durumun caydırıcı olacağı, cezanın adalet sistemine yardımcı olacağını savundu.

Aslı Pasinli ise “Sanığın güvenliğini tehdit edecek bir durum yoktu ve bu yaşananlar tam bir erkek kurnazlığı. Cinayet işle, iyi erkek rolü oyna sonra da can güvenliğim yok dilekçesi koy ve baroyu suçla, bu kabul edilemez. Bu savunma hakkının arkasına sığınarak yapılan saldırı ve çirkinliği kabul etmiyoruz” diye konuştu.



Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir