Gündem

Esenyurt Belediyesi’ne çalışan Özyurt Madencilik "Biz bu yönetimle çalışamayız" diyerek 96 işçiyi işten çıkardı

“Biz bu yönetimle muhtemelen çalışamayız ama ne olacağı da belli değil”

10 Nisan 2019 12:51

Esenyurt Belediyesi’ne çalışan Özyurt Madencilik, seçimden sonra “Biz bu yönetimle çalışamayız” diyerek 96 işçiyi işten çıkarttı. DİSK Dev Yapı İş Sendikası Genel Başkanı Özgür Karabulut “Muhtemelen amaç belediyeye iş yaptırmamak” diyor.

DİSK Dev Yapı İş Sendikası Genel Başkanı Özgür Karabulut, işçilerle irtibata geçtiklerini, süreci takip ettiklerini aktarırken firma yetkilisi olduğunu söyleyen birinin, “Biz bu yönetimle muhtemelen çalışamayız ama ne olacağı da belli değil” diyerek işçilere çıkışlarını verdiğini söylüyor.

"Normalde ihale değişir ama işçi devam eder"

Duvar'dan Filiz Gazi'nin haberine göre Karabulut, seçimden önce 15 Mart’ta işçilerin sözleşmelerinin bitirildiğini ve bu tarihin seçime göre ayarlanmış olduğunu ifade ediyor:

“Firma, seçimden iki gün önce sahadan tüm araçlarını çekiyor. Cuma günü itibariyle de 96 işçiye çıkış verdiler. İşçilerin tazminatlarının onar gruplar halinde önümüzdeki hafta verileceği söylendi. Net bir şey yok. Takip edeceğiz.”

Karabulut, çalışan işçilerin deneyimine dikkat çekerek başka bir soruna dikkat çekiyor:

“Bu arkadaşlar asfalt, kaldırım, taş işleri yapıyorlar. Yıllardır beri o firmada çalışıyorlar. Bu işlerin yeni firma geldiği zaman deneyimli insanlarla yapılması lazım. Muhtemelen önümüzdeki günlerde iş yapılmaması anlamında yapılan bir planlama var. Seçimi kaybedince yangından mal kaçırır gibi davranmak art niyetli. Sadece ‘Bundan sonra bize ihale vermeyecekler düşüncesi’ değil. İhale değişir ama işçi devam eder. Normal koşullarda bu böyledir. Yeni belediye yönetimine karşı yapılmış bir şey bu.”