Dünya

Eşcinsel penguen Sphen hayata veda etti ve geride partneri Magic'i bıraktı

İkili kısa süre önce birlikte 6'ncı yıllarını kutladı ve iki yavruyu evlat edinip büyütmeye başladı

22 Ağustos 2024 08:35

T24 Dış Haberler

Partneri Magic ile yaşadığı eşcinsel aşk hikâyesi ile birlikte dünya çapında bir eşitlik sembolü haline gelen Sydney gentoo pengueni Sphen öldü. 

Çift, 2018 yılında Sydney'deki bir akvaryumda aynı cinsiyetten erkeklerle yaşadıkları ilişkinin dünya çapında manşetlere taşınmasıyla ün kazanmıştı. İkili kısa süre önce birlikte 6'ncı yıllarını kutladı ve iki yavruyu evlat edinip büyütmeye başladı. 

Sea Life Sydney Akvaryumu, çiftin bir eşitlik sembolü olarak dünya çapında yarattığı etkinin ölçülemez olduğunu söyledi.

Onların aşk hikâyesi bir Mardi Gras şamandırasına ilham verdi, Yeni Güney Galler eğitim müfredatına dahil edildi ve hatta Netflix dizisi Atypical'da yer aldı.

Akvaryum, sayısız kitabın onların aşk hikayesinden bahsettiğini ve hatta aynı cinsiyetten hayvan çiftlerle ilgili belgesellerde Sphen ve Magic'e yer verildiğini söyledi. 

Akvaryum genel müdürü Richard Dilly, “Sphen'in kaybı penguen kolonisi, ekip ve Sphen ile Magic'in hikayesinden ilham alan ya da olumlu etkilenen herkes için çok üzücü” dedi ve “Bu vesileyle Sphen'in nasıl bir ikon olduğunu, Magic ile paylaştığı eşsiz bağı ve dünyada yarattığı olumlu etkiyi hatırlayarak onun hayatını yansıtmak ve kutlamak istiyoruz" diye devam etti. 

Sphen'in Ağustos ayında 12. yaş gününe yaklaşırken doğal nedenlerle öldüğü bildirildi. 

Sekiz yaşındaki küçük partneri, kaybın üstesinden gelmesine yardımcı olmak ve partnerinin geri dönmeyeceğini anlamak için yanına alındı.

Akvaryum, “Hemen şarkı söylemeye başladı ve bu da koloni tarafından güzel bir şekilde karşılık buldu” dedi.

Akvaryum personeli, şimdi odak noktalarının partneri olmadan ilk üreme sezonunu geçirecek olan Magic'in rahatı olduğunu söyledi.