Gündem

Erzurum Valiliği’nin Kadın Çiftçiler Günü paylaşımı tepki çekti; "Kültürel değerlerimizi kullanmayın"

17 Ekim 2024 12:02

T24 - Orhan Bakırcı 

Erzurum Valiliği'nin Dünya Kadın Çiftçiler Günü'nde yaptığı paylaşımda yüzü görünmeyen çiftçi kadınlara Erzurum'un geleneksel giysisi erhamın giydirilmesi tartışmalara yol açtı. 

Erzurum Valiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Günü paylaşımı gündem oldu. Vali Mustafa Çiftçi'nin, çiftçi kadınlara yönelik yaptığı ziyaretten fotoğraflara yer verilen paylaşımda, Erzurum’un geleneksel giysisi olan erhamı giymiş kadın çiftçilerin fotoğrafı yer aldı.

Pek çok kişi paylaşıma tepki gösterdi. Kadınların yüzlerinin görünmemesine de vurgu yapan bazı kullanıcılar, "Çiftçi kadınlar yerine, mankenler mi kullanıldı? Erzurum’un kültürel miraslarından olan ehramı giyen çiftçi görmedik" dedi.

Erzurum’un asırlık kültürünü yansıtan özel bir giysi olarak bilenen ehramın böyle bir tanıtım ve sunumla kullanılması, "şehir halkını rencide edici ve kültürel değerleri zedeleyici olarak" nitelendirildi.

Konuyla ilgili  konuşan vatandaşlar, "Köklü miraslarının doğru ve saygılı bir şekilde tanıtılmasını isterken, bu tür girişimlerden, şehir kültürünü anlamadan yapılan yüzeysel çalışmalardan kaçınılması gerektiğini" söyledi.