Gündem

Eryaman-Esat davasında karar: Sanıklara toplam 62 yıl hapis cezası verildi 

fOTOĞRAF: KAOS GL

02 Ekim 2023 16:49

Eryaman-Esat Davası’nda karar çıktı. Şammas T., Harun Ç., Ayhan G. ve Ahmet G.’ye trans kadınlara yönelik yağma ve yağmaya teşebbüs suçlarından toplam 62 yıl hapis cezası verildi. 

2006’da Ankara’da trans kadınlara saldıran çeteden dört kişinin yargılandığı davanın on dördüncü duruşması bugün Ankara Adliyesi 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya LGBTİ+ ve insan hakları derneklerinden aktivistler, Hollanda Elçiliği ve Avrupa Birliği Delegasyonu’ndan gözlemciler ile Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Milletvekili Özgül Saki katıldı. 

Bir önceki duruşmada sanık avukatları, mütalaaya karşı savunma vermek için ek süre istemişti.  Mahkeme heyeti, savcının bir önceki duruşmada verdiği mütalaaya istinaden yargılanan 4 sanık için yağma ve yağmaya teşebbüs suçlarından toplam 62 yıl hapis cezası verdi. 

Şammas T. Mahkeme Başkanı’nın sorusuna yanıt veremedi

KAOS GL’nin haberine göre; duruşmaya trans kadınların gittikleri kuaföre baskında silahla yaralamadan yargılanan Şammas T. de katıldı. T., mağdurları tanımadığını ileri sürdü. Mahkeme başkanının “O zaman seni nasıl teşhis ettiler” sorusunaysa yanıt veremedi.

Kararda Şammas T., Harun Ç. ve Ahmet G. toplam 62 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Failler Yargıtay’ın kararı onaması durumunda hapse girecek.