Gündem

Ertuğrul Özkök’ten Hasan Cemal’e yurt dışı yasağı konulmasına tepki:  O ki 12 Eylül’de gitmemiş, bugün mü gidip de geri dönmeyecek

03 Aralık 2019 09:10

Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök,  T24 yazarı ve P24 Kurucu Başkanı Hasan Cemal’e yurt dışı yasağı koyulmasına tepki gösterdi. Ertuğrul Özkök, “12 Mart ara rejiminde, hem de Devrim gazetesini çıkaran kadro içinde olduğu günlerde kaçıp gitmemiş. 12 Eylül askeri rejiminin en kara günlerinde, hem de Cumhuriyet gazetesinin yönetici kadrosundayken böyle bir şey yapmamış . 28 Şubat iddianamelerinin hazırlandığı günlerde, her gün bir köşede gammazlık üstüne gammazlık yapılırken gidip de gelmemezlik etmemiş bugün mü gidip de geri dönmeyecek” dedi.

TIKLAYIN - Hasan Cemal'e yurt dışına çıkış yasağı, pasaportuna el kondu!


“Hasan Cemal Ahmet Altan’lar, Nazlı Ilıcak’lar, Şahin Alpay’lar, Osman Kavala’lar patır patır hapse atılırken kendi hakkında şunca yıla kadar davalar açılmışken, sık sık yurtdışına gitmiş, her defasında dönmüş” diyen Özkök, “Cumhurbaşkanı’nın, Külliye’de bizzat üstüne basa basa, basın özgürlüklerini vurgulaya vurgulaya, daha özgür bir Türkiye vaat ederek açıkladığı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin bu reform kanununu kabul ettiği, Cumhurbaşkanı’nın da onaylayarak yürürlüğe soktuğu şu günlerde mi gidip de dönmeyecek diye başlamıştım yazıma. Herhalde makul bazı insanlar bu çıkış yasağını alanlara bunları hatırlattı. Ve bu saçma karar kaldırıldı” ifadesini kullandı.

Yazının devamı için tıklayın

 

Hasan Cemal’in yurt dışı yasağı dün kaldırıldı

Hasan Cemal'in ve T24'in avukatı olan Fikret İlkiz'in, yurt dışına çıkış yasağını içeren adli kontrol tedbirinin kaldırılmasına ilişkin talebini değerlendiren İstanbul 24. Ağır Ceza Mahkemesi yurt dışı yasağını kaldırdı.

Mahkemenin kararında "sanık hakkında kalan bakiye ceza miktarının nazara alındığı" belirtildi.

TIKLAYIN - Hasan Cemal'in yurt dışına çıkış yasağı kaldırıldı