Magazin

Ergün: O aileler sevişmiyorlar mı?

Kavaf’ın dizilerin şifreli yayımlanması gerektiği sözlerine kanal yöneticileri, dizi yapımcıları ve oyuncular tepki gösterdi.

29 Eylül 2009 03:00

Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’ın “aile yapısına zarar verecek dizilerin şifreli yayımlanması” gerektiği sözlerine kanal yöneticileri, dizi yapımcıları ve oyuncular tepki gösterdi

İrfan Şahin (Son dönemde “Aşk-ı Memnu” ve “Bir Bulut Olsam” dizilerindeki sevişme sahneleri nedeniyle RTÜK’ün verdiği cezalarla gündeme gelen Kanal D’nin Genel Yayın Yönetmeni):
“Bakanın sözlerini ciddiye almıyorum. Dünyadaki bütün kanallara, Amerikan dizilerine şifre mi koyacaklar? Gerçekten sistemin, teknolojinin nasıl işlediğini bilmemekten kaynaklanan bir durum bu. Konuşulacak bir şey değil.”

Halil Ergün (“Yaprak Dökümü”nün Ali Rıza Baba’sı, usta oyuncu Halil Ergün):
“Yeni dönemlere girerken, açılımlar v.s’ler konuşulurken, böyle abuk subuk yaklaşımlarla şaşırmayalım. Porno film ayrı bir şey, bir dizi ya da sinema filminde aşkı, ilişkiyi anlatırken konulan sevişme sahnesi ayrı bir şey...  Ne demek şifrelemek, sansürlemek? Tarih boyu süren ileri, geri kavgası bu... Bitip tükenmeyecek demek ki! Ailenin değerleriymiş, bilmem neymiş. Yapıları zarar görecek o aileler, sevişmiyorlar mıymış?”

Selçuk Yöntem: (Sevişme sahneleri nedeniyle tartışılan “Aşk-ı Memnu” dizisinin Adnan’ı): “Günümüzün çağdaşlığına, uygarlığına uymayacak görüş ve düşünce bu...”
İnci Kırhan (“Adanalı”nın yapımcısı): “Sansür zihniyeti hiç doğru değil. Hayatın içinde olan şeylerin dizilerde olmasında ne sakınca var?”

Kavaf ise şunları söyledi: “Benim söylediğim bir öneridir. Batı’da uygulanan modellerle ilgi bir tespittir. Bununla ilgili yaptırımı olan kurum RTÜK’tür. Bizimki, sadece bir öneridir, bir fikir jimnastiğidir.”