Spor

Ergin Ataman, Kızılyıldız maçında ihraç edildi!

Anadolu Efes, Turkish Airlines EuroLeague'in 27. haftasında Kızılyıldız deplasmanından 94-75 mağlup ayrıldı

09 Mart 2023 09:40

Anadolu Efes, Turkish Airlines EuroLeague'in 27. haftasında Kızılyıldız deplasmanına çıktı. Aleksandar Nikolic Salonu’nda oynanan karşılaşmadan Andolu Efes mağlup ayrılırken başantrenör Ergin Ataman, iki teknik faul sonrası oyundan ihraç edildi. Tecrübeli çalıştırıcının yardımcısı çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Yıldızlarından mahrum çıktı

Yıldız basketbolcular Vasilije Micic ve Shane Larkin'in sakatlıkları nedeniyle oynayamadığı maçta Anadolu Efes, Facu Campazzo’yu durdurmakta zorlandı ve sahadan 94-75 mağlup ayrıldı.

İki maçlık seri sona erdi

Bu sonuçla birlikte Ergin Ataman'ın ekibinin iki maçlık galibiyet serisi sona erdi. ASVEL ve Panathinaikos galibiyetleri sonrası Kızılyıldız'a kaybeden lacivert beyazlılar, 13. mağlubiyetini yaşadı. Kızılyıldız ise 12. galibiyetini temsilcimiz karşısında aldı.

Kızılyıldız’da Facu Campazzo 22 sayı, 3 ribaund, 7 asist; Ognjen Dobric 15 sayı, 2 ribaund, 1 asist; Nemanja Nedovic 9 sayı, 3 asist; Ben Bentil 10 sayı, 2 ribaund, 3 asistle oynadı.

Anadolu Efes’te ise Ante Zizic 16 sayı, 2 ribaund; Rodrigue Beaubois 15 sayı, 2 ribaund, 2 asist; Will Clyburn 12 sayı, 7 ribaund, 4 asist; Amath M’Baye 12 sayı, 6 ribaund; Elijah Bryant 10 sayı, 2 ribaund, 2 asistle mücadele etti.

Ataman ihraç edildi

Maçın son periyodunda bitime yaklaşık 4 dakika kala Ataman, hakemlere itirazları sonucu 2. teknik faulünü alarak, oyundan ihraç edildi.

Yardımcısı konuştu: Ataman'a hakaret

Ataman'ın iki teknik faul alması sonrası takımın başına geçen yardımcı antrenör Yakup Sekizkök, maçtan sonra yaptığı açıklamalarında Kızılyıldız taraftarlarının Ergin Ataman'a hakaret içerikli sözler sarf ettiklerini söyledi. Sekizkök, şöyle dedi:

"Öncelikle böyle bir basketbol ortamında taraftarlardan maç boyunca baş antrenörümüz Ergin Ataman’a yönelik hakaret içerikli sözler duyduğumuz için üzgünüm. Oyuna gelirsek rakibimiz maç boyunca sert ve fiziksel bir basketbol oynadı. Son çeyreğin başına kadar hücum ritmimiz iyiydi. O andan itibaren enerjimizi ve ritmimizi kaybettik. Sonrasında da savunma direncimiz düştü. Maçın sonunda da kolay bir galibiyet aldılar. İki oyun kurucumuz olmadan, oyun kurmak bizim için çok zor oldu. Maçın ilk 32-33 dakikası maçın içindeydik, sahadaki oyuncularımızın mücadelesinden memnunuz. Çift maç haftasındayız. İstanbul'a dönüp, biraz dinleneceğiz ve idman yapacağız. Cuma günü için hazır olacağız." (Milliyet)