Gündem

Ergenekon davasında hapis yatan Arık'ın avukatlık ruhsatı iptal edildi: Bir mesleğimi FETÖ’cüler çaldı, diğerini çaldırmam

14 Eylül 2019 08:00

Ergenekon davasında hapis yatan Teğmen Cihan Arık’ın avukatlık ruhsatı, beraat etmesinden 3 gün sonra dava gerekçe gösterilerek iptal edildi. Arık, “Bir mesleğimi FETÖ’cüler çaldı, diğerini çaldırmam. Bu tarz saldırılara halen maruz kalmamın sebebi Mustafa Kemal’in askeri olmamdır. Hiçbir şekilde hak yemedim, hakkımı da yedirmem. Don Kişot misali mücadeleme devam edeceğim” dedi.
 
Cumhuriyet’ten Çağdaş Bayraktar'a konuşan Arık “2010 yılında cezaevinden tahliye olduktan sonra 5 yıl TSK’de çalıştım. 2013 yılında hukuk fakültesine başladıktan sonra geçici görevle Şırnak’a gittim. Zor şartlar altında 2016 yılında mezun oldum. Hatta ben fakültede okurken bazı amirlerim okulunu dondur seni sınavlara göndermeyiz diye açıktan tehdit ettiler. Bu insanlara ve her şeye rağmen başarıyla eğitim hayatımı tamamladım. Haksızlıklar ve yıldırma çabaları 2013’te ayyuka çıkmıştı. Sicillerimizi bozmaya başladılar" dedi.

Cihan Arık’ın ruhsatının iptal edilmesi ile ilgili olarak Ankara 3. Bölge İdare Mahkemesi, yerel mahkemenin verdiği “yürütmeyi durdurma kararını” kaldırdı. Fakat davayı reddetmedi ve tekrar görüşmek üzere yerel mahkemeye gönderdi. Mahkeme önümüzdeki hafta yürütmeyi durdurmayı tekrar görüşecek.

Haberin tamamı için tıklayın