Gündem

Eren Erdem: Umudum o ki gerçek demokrasiyi kol kola girerek kuracağız

"Nezaket gösterip beni arayan ve 'Özgürlüğe kavuştun artık' diyenlere, 'Özgür geleceğimizi birlikte inşa edeceğiz' diyorum"

06 Kasım 2019 16:38

489 gündür tutuklu olan eski CHP Milletvekili Eren Erdem, infaz süresi dikkate alınarak 31 Ekim'de tahliye edilmişti. Eş dost ile kucaklaştıktan sonra fırsat bulmuşken teşekkürlerini bildirmek istediğini belirten Erdem, "Nezaket gösterip beni arayan ve “özgürlüğe kavuştun artık” diyenlere, “kavuşacağız, hep birlikte; herkesi kucaklayan, kimseyi ötekileştirmeyen çoğulcu ve özgür geleceğimizi birlikte inşa edeceğiz” diyorum" ifadelerini kullandı.

Eren Erdem Twitter'da yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Eş dost ile kucaklaştıktan sonra, hazır fırsat bulmuşken bazı teşekkürlerimi bildirmek isterim. Bu hukuksuz esaret boyunca mektuplarıyla o soluk duvarlara renk katan dostlara, arkadaşlara ve yurttaşlara. Diyarbakır’dan yelek, Çorum’dan leblebi, Edirne’den tesbih, Antalya’dan “canına dikkat et” notuyla portakal gönderen; unutulmaz insanlara, sürekli İzmir’in resimlerini gönderen fotoğrafçı kardeşime, kolilerce kitap gönderen, dergiler gönderen, her ne kadar bana verilmese de köyden zeytin gönderen, şiirler; deyişler yazılı posterler gönderen binlerce demokrat yurttaşıma, başta partim, tüm demokrat kamuoyu ve dayanışmayı esirgemeyen siyasi parti ve temsilcilerine, medya emekçilerine ve kanıksanan hukuksuzlukları kanıksatmamayı amaç edinmiş yürekli meslektaşlarıma, avukatlarıma, ve en kıymetlisi aileme, destek veren vermeyen; seven söven, adalete inanan herkese içten teşekkür ederim. Siyasi tutukluluklar sona erene kadar ve sivil; çoğulcu bir demokrasi inşa edene kadar durmadan çalışmaya, gayret etmeye devam edeceğiz.

Umudum o ki, gerçek demokrasiyi birlikte; hiçbir ayrım gözetmeksizin kol kola girerek kuracağız. Çoğulcu, sivil, eşitlikçi bir geleceği, ancak kararlı adımlarla inşa edebiliriz. Halen siyasi saiklerle içeride olanlar ve dışarıda demokrasiyi savunanlar, büyük bir hikaye yazmakta. İşte bu nedenle nezaket gösterip beni arayan ve “özgürlüğe kavuştun artık” diyenlere, “kavuşacağız, hep birlikte; herkesi kucaklayan, kimseyi ötekileştirmeyen çoğulcu ve özgür geleceğimizi birlikte inşa edeceğiz” diyorum. Bu duygularla..."