Gündem

Eren Erdem'den İyi Parti'ye "Mansur Yavaş" cevabı: Mis gibi ağaç varken çürük elma toplama telaşınız neden?

"HP’den bağımsız bir süreç yönettiğini söyleyen İyi Parti, günün sonunda CHP’de siyaset yapmış isimler dışında sanırım Ankara’ya aday bulamıyor"

24 Ocak 2024 18:33

Eski CHP Medya, Planlama ve Sosyal Medya Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Eren Erdem, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ankara adayını açıklayan İyi Parti'nin, "CHP'den bağımsız bir yerel seçim süreci yönettiğini söylemesine rağmen CHP’de siyaset yapmış isimler dışında Ankara adayı bulamadığını" söyledi. Erdem, "İlla bahçemize gireceksiniz madem, mis gibi ağaç varken (Mansur Yavaş), çürük elma toplama telaşınız neden?" diyerek İyi Parti'nin 31 Mart yerel seçimlerinde Mansur Yavaş'ı desteklememesini eleştirdi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin genel merkezinde, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanlığı’na Cengiz Topel Yıldırım’ı aday gösterdiklerini duyurmasının ardından Erdem'den İyi Parti'ye eleştiri geldi.

TIKLAYIN - İyi Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım kimdir?

Erdem, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Her ne kadar 'özü başımıza' gibi söylemler ile CHP’den bağımsız bir süreç yönettiğini söyleyen İyi Parti, günün sonunda CHP’de siyaset yapmış isimler dışında sanırım Ankara’ya aday bulamıyor. Cengiz Topel bey ile CHP kongrelerinde yarışma imkanı bulmuştuk. Benim liste delip PM’ye girdiğim 2018 (tam 3 kez deldim) kurultayında, salonun tamamını afişleriyle donattığı halde; 1300 küsür delegeden 111 oy alabilmişti. Kurultay performansını baz alarak söylüyorum; 'İlla bahçemize gireceksiniz madem, mis gibi ağaç varken (Mansur Yavaş), çürük elma toplama telaşınız neden?'”