Politika

Erdoğan ve Yapıcıoğlu görüşmesi sona erdi: Cumhur İttifakı'nın devam etmesi yönünde bir talep ve irade uyuşması var

13 Aralık 2023 17:26

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nu AKP Genel Merkezi'nde kabul etti.

AKP'de yerel seçim hazırlıkları sürerken Erdoğan, HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu ile AKP Genel Merkezi'nde bir görüşme gerçekleştirdi.

Yapıcıoğlu'nu, kabulün gerçekleşeceği AKP Genel Merkezi'ne gelişinde AKP Genel Sekreteri Fatih Şahin karşıladı.

Basına kapalı kabul, yaklaşık 1 saat sürdü.

Yapıcıoğlu, görüşmenin ardından parti genel merkezinden ayrılırken yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin yerel seçimlere ilişkin olduğunu söyledi.

NTV'nin aktardığı habere göre prensip olarak Cumhur İttifakı'nın devam etmesi yönünde bir talep ve irade uyuşması olduğunu ifade eden Yapıcıoğlu, "Arkadaşlarımız önümüzdeki günlerde detayları çalışacaklar. Detaylar belli olduktan sonra icap ederse kamuoyuna yeni bir açıklama yaparız" diye konuştu.

"Detayları zamanı gelince paylaşacağız"

Yapıcıoğlu, "Görüşmede yerel seçimlerde iş birliği için bir il telaffuz edildi mi?" sorusu üzerine, detayları zamanı gelince paylaşacaklarını söyledi.

Görüşmeler için heyet oluşturulup oluşturulmadığı sorulan Yapıcıoğlu, şunları söyledi:

"Sayın Efkan Ala başkanlığında AKP heyeti olacak. Bizde Genel Başkanvekilimiz İshak Sağlam başkanlığında heyet olacak. Üçer kişilik heyetler, bu çalışmaları yapacaklar. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde bir sonuca ulaşmak için gayret edecekler."

Yapıcıoğlu, "İlk görüşme ne zaman yapılacak?" sorusuna, "Muhtemelen, yarın ya da cuma günü olur" yanıtını verdi.

Erdoğan ve Erbakan dün görüşmüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün de Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan'ı ağırlamıştı. İddiaya göre Erdoğan, Fatih Erbakan’dan İstanbul ve Ankara için destek istedi. Erbakan talebe olumlu yaklaştı, partisiyle görüşeceğini söyledi.

Erbakan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 1 büyükşehir için belediye başkanlığı istedi. Erdoğan bu talebe şimdilik bir yanıt vermedi.

İki ismin yeniden bir araya gelmesi bekleniyor.

TIKLAYIN - İddia: Erbakan, dünkü görüşmede seçimlerde AKP'yi desteklemek karşılığında Erdoğan'dan bir büyükşehir istedi

TIKLAYIN - "Dostun iyisi acı söyler" diyen Erbakan, Erdoğan ile görüştü: "Seçimle ilgili konular müzakere edildi, bu kadarı yeterli"

AKP'de seçim için aday belirlemede teşkilat da söz sahibi olacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, aday belirleme sürecinde teşkilatının da nabzını tutuyor.

Erdoğan Daha önce Adana, Ankara ve İzmir'de olduğu gibi İstanbul'da da teşkilatı ile temayül yoklaması yapacak.

TIKLAYIN - AKP'de bir ilk: Erdoğan; Ankara, İzmir ve Adana teşkilat üyelerine kimi aday görmek istediklerini soracak

AKP-MHP görüşmeleri

AKP ve MHP arasındaki komisyon görüşmeleri de sürüyor.

Heyetlerin bu hafta son kez bir araya gelmesi ve ittifak haritasının Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye sunulması bekleniyor.

Edinilen bilgilere göre Adana’da AKP’nin aday çıkarması ve MHP’nin desteklemesi bekleniyor. Mersin ve Manisa’da ise MHP’nin adayına destek verilebilir. MHP’nin geri kalan büyükşehirlerde AKP adaylarına destek vereceği düşünülüyor.