Gündem

Erdoğan, üç bakan yardımcısını görevden aldı; ODTÜ Rektörü TÜBİTAK yönetimine girdi

14 Eylül 2024 00:06

T24 Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı üç bakan yardımcısını görevden alındı, dört yeni bakan yardımcısı atadı. Erdoğan, TÜBİTAK Başkanlığına DA Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın'ı atadı. TÜBİTAK'ın yeni Başkan Yardımcısu Sabancı Üniversitesi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mesut Güner olurken, Erdoğan'ın son kararnamesiyle 'kayyım rektör' olarak kamuoyunun gündemine gelen yen, ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil de aynı atamayla TÜBİTAK yönetimine girdi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı atama kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı Kemal Şamlıoğlu görevden alındı. Yerine Bakan Yardımsı olarak, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürü Muhammet Bilal Macit getirildi.

Milli Savunma Bakanlığı Bakan Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi'yi görevden alan Erdoğan, yerine  Musa Heybet'i atadı.

Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Huzeyfe Yılmaz da görevden alındı ve yerine Ayfer Erkoç atandı.

Erdoğan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcılığına da Muhammet Kasım Gönüllü'yü atadı.  atadı.

Sanayi veTeknoloji Bakanlığı; Milli Teknoloji Genel Müdür Yardımcıları İlknur İnam ve İrfan Keskin de görevden alındı, yerlerine Emre Dabak atandı.

Rekabet Kurulu Üyesi Berat Uzun görevden alındı, yerine kalan süreyi tamamlamak üzere Rıdvan Duran atandı.

ODTÜ'de Verşan Kök dönemi sona erdi: Erdoğan 13 üniversiteye rektör atadı; eski AKP'li Ünüvar yeniden atandığı için 'şükranlarını' sundu

ODTÜ Rektörü, TÜBİTAK'a atandı

Erdoğan, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Başkanlığına Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, Başkan Yardımcılığına Sabancı Üniversitesi Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Mesut Güner ve Yönetim Kurulu Üyeliğine ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Yozgatlıgil'i atadı. 

Eski Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Yozgatlıgil, ODTÜ'de, yıllardır eleştirilerle gündeme gelen Rektör Verşan Kök yerine 16 Ağustos tarihli ve Erdoğan imzalı kararnameyle rektör olarak atanmıştı.

Türkiye Petrollerine yeni atama

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu üyeliğine Ahmet Berat Çonkar, Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu üyeliğine Kerim Taşkıran ve Muhammed Talha Pamukçu atandı.

Kültür İl Müdürlerinde değişiklik

Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu görevden alınıp yerine Erhan Karakaya atandı. Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak görevlendirildi.

Orman Genel Müdürlüğünde açık bulunan Genel Müdür Yardımcılıklarına Muhammed Salih Çetiner, Mustafa Özkaya ve İbrahim Yüzer, Antalya Orman Bölge Müdürlüğüne, İzmir Orman Bölge Müdürü Zafer Derince atandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığında Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğüne Yalçın Eyigün, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğüne Burak Aykan, Denizcilik Genel Müdürlüğüne Ünal Baylan, Personel Genel Müdürlüğüne Necmiye Leyla Akıncı, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürlüğüne Salih Tan, Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğüne Murat Baştor, Rehberlik Teftiş Başkanlığına Kamuran Yazıcı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Araştırmaları Merkezi Başkanlığına Selami Yazıcı, Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığına İbrahim Kolcu, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığına Enes Çakmak, Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdür Yardımcılığına Mustafa Akkaya, Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii A.Ş. Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığına Selim Koçbay, TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığına Ufuk Yalçın atandı.