Seçim 2024

Erdoğan'dan CHP'ye: Ana muhalefet partisi mi yoksa gayri-meşru işler yapan bir 'kartel' mi oldukları belli değil

25 Mart 2024 16:38

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çorum mitinginde CHP'deki para sayma iddialarını gündeme getirerek, "Bunların becerebildikleri tek iş, kara paradan kule inşa etmek. Nereden gelip gittiğini açıklayamadıkları dolar, avro balyalarıyla 6-7 kişi kule yapıyorlar. Bu ülkenin ana muhalefet partisi mi yoksa gayri-meşru işler yapan bir 'kartel' mi oldukları belli değil" dedi. 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Çorum Kadeş Barış Meydanı'nda düzenlenen mitinginde konuştu. 

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle: 

"Son 10 yılda yaşadıklarımızı bir başka ülke yaşasa, bırakın bizim gibi istikrarını, barışını, büyümesini sürdürmeyi yerle yeksan olmaktan kendini kurtaramazdı. Bir dönem bizim yanımızda, yöremizde durup da beklentileri karşılanmayınca hemen başka yerlere dümen kıran cambazlara karşı dostlarımızı uyaracağız. Türkiye'yi, bölücü terör belasından kurtarıncaya kadar mücadelemizi devam ettireceğiz.

"Çok iyi çalışılmış ekonomi programımızla ne yaptığımızı çok iyi biliyoruz"

Daha önce nasıl enflasyonu tek haneli rakamlara biz indirdiysek, inşallah aynısını yine biz başaracağız. Çok iyi çalışılmış ekonomi programımız, güçlü kadromuzla ne yaptığımızı çok iyi biliyoruz. Milletimden de bize ve ekonomi ekibimize güvenmesini istiyorum.

"Emeklinin aylıklarında yüzde 50'ye varan oranlarda artışa gittik"

Yani milletçe hem şeytan taşladık hem de tavafımızı yaptık. Milletimizin birlik ve beraberliğine halel getirmedik. İnsanımızın işini, aşını, istihdamını korumasını sağladık. Memurun, işçinin, emeklinin aylıklarında yüzde 50'ye varan oranlarda artışa gittik. Şimdi bu ara çıkardılar bir şey 'emeklinin maaşlarını artıralım.' İşte söylüyorum yüzde 50'ye varan bu tür artışları yaptık.

"Ana muhalefet partisi mi yoksa kartel mi oldukları belli değil"

Bunların becerebildikleri tek iş, kara paradan kule inşa etmek. Nereden gelip gittiğini açıklayamadıkları dolar, avro balyalarıyla 6-7 kişi kule yapıyorlar. Bu ülkenin ana muhalefet partisi mi yoksa gayri-meşru işler yapan bir 'kartel' mi oldukları belli değil."