Politika

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na yüklendi: Allah milletimizi CHP zihniyetinin eline düşürmesin

"Popülist söylemlere tevessül etmeyerek Türk siyasetine yeni bir eşik kazandırdık"

09 Ekim 2021 18:22

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, şehir hastaneleri üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na, " CHP'nin elini attığı her işte çuvallamasının tek sebebi kendilerine emanet edilecek 3 koyunu bile güdemeyecek kadar beceriksiz olmaları. SSK hastanelerini iflas ettiren adam bu değil mi ya? SSK'yı batıran bu değil mi ya? CHP takoz siyasetinin kurumsallaşmış halidir. Milletin felaketinde medet uman bir anlayışın ülkemize yapabileceği hiçbir katkı yoktur. Allah milletimizi CHP zihniyetinin eline düşürmesin" dedi.

Partisinin Adana il danışma toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, başta CHP olmak üzere muhalefeti ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu bir kez daha hedef aldı.

Erdoğan, muhalefetin siyasi bunalımda olduğunu savunurken ideoloji ve korkular üzerinden siyaset yaptıklarını savundu. 

Erdoğan, AKP'nin "popülist söylemlere tevessül etmeyerek Türk siyasetine yeni bir eşik kazandırdığını" savundu. 

Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

"CHP'nin başını çektiği yatırım düşmanı odaklara rağmen uluslararası yatırımcılar Türkiye'ye güveniyor ve parlak geleceğine inanmayı sürdürüyor. 

Küresel sermayenin ülkemize ilgisi salgın şartlarına rağmen günden güne artıyor. Uluslararası piyasalardaki sıkıntılı atmosfere rağmen ihracatta yıllık 212 milyar doların üzerine çıkmayı başardık. Bay Kemal, kıskanma. Çalış senin de olur. 

Türk siyasetindeki 20. yılımızı geride bıraktık. Kefeninimizi giyerek çıktığımız bu yolda 20 yıldır alnımız ak yürüyoruz. Her bir ilde, köyde eserlerimiz var. 84 milyon için projelerimiz, hizmetlerimiz var. Türkiye'nin geleceğine dair hedeflerimiz var. Halihazırda milletimize umut veren, gençlerimize umut aşılayan yegane parti AK Parti'dir, Cumhur İttifakı'dır. 

AK Parti ve Cumhur İttfakı'nı diğerlerinden ayıran temel vasfı budur. Biz siyaseti muhalefet gibi ikbal kapısı olarak değil, millete hizmet olarak gören bir kadroyuz. 

Kuruluşumuzdan itibaren milletimize karşı dürüst, samimi olduk. Harbi davrandık. Kürsülerde milletimize verdiğimiz sözleri sorumluluk makamına gelince unutanlardan olmadık. Meydanlarda ne söylemişsek sözlerimizi hayata geçirmeye çalıştık. Kimseye iftira atmadık, kara çalmadık. AK Parti'nin ak siyasetine yalan lekesinin bulaşmasına izin vermedik. 

Muhalefet çamur siyasetiyle, yalan, iftira siyasetiyle milleti ve gündemi meşgul ederken biz yaptıklarımızdan ve yapacaklarımızdan bahsettik. 

Popülist söylemlere tevessül etmeyerek Türk siyasetine yeni bir eşik kazandırdık. 

20 yılın muhasebesini yaptığımızda bir konuda başarısız kaldığımızı görüyoruz. Tüm emeklerimize rağmen ülkemizdeki bu büyük dönüşümden muhalefetin nasiplenmesini sağlayamadık. Türk siyaseti yeni bir yöne evrilmişken CHP'nin başını çeken muhalefet, hala ideoloji ve korkular üzerinden siyaset yapmayı tercih etti. 

Muhalefetin nasıl derin bir siyasi bunalım yaşadığını salgın döneminde bir kez daha gördük. Son bir asrın en büyük sağlık krizi karşısında akla, bilime, gerçeğe uygun hiçbir politika geliştirmediler. Türkiye'nin salgın sürecini daha başarılı şekilde yönetmesini sağlayacak tek bir teklif getirmediler. Öyle konularla gündeme geldiler ki kendilerini rezil ettiler. Temsil ettikleri insanları gülünç duruma düşürdüler. 

Açık ara en fazla gaf yapan, pot yapan siyasetçi olan Kılıçdaroğlu burada da zirveyi kimseyi bırakmadı. 

Milletimize sahra hastanesi diye pazarladığı yerin koca bir hangar olduğu ortaya çıktı. Peki bu skandal karşısında CHP Genel Başkanı Adana'dan ve Adanalı kardeşlerimden özür diledi mi? Elbette hayır! CHP Genel Başkanı millet canının derdindeyken hayal mahsulu projeler yaptığı için utandı mı? Tabii ki hayır, nasıl daha önceki skandalların yüzü kızarmadıysa bunda da utanmadı. 

Hiçbir şey olmamış gibi yalan ve iftira furyasına yenilerini eklemeye devam etti. Oysa Kılıçdaroğlu'nun sürekli kötülediği şehir hastanelerimiz milletimizin şifa kapısı oldu salgında. Muhalefetin engellemek için gece gündüz uğraştığı sağlık yatırımları tüm dünyada örnek gösterildi. 

Gençler, Adana Şehir Hastanemizde vatandaşlarımıza kesintisiz ve kaliteli sağlık hizmeti sunarak bu süreçte gerçekten çok önemli bir rol üstlendik. Hizmete girdiğinden bu yana hastanemizde bakın burası çok önemli, 9,5 milyon ayaktan muayene kabulu gerçekleşti. 

Ya sen bizimle aşık atabilir misin ya? Aynı dönemde 350 bin hastamız yatarak tedavi hizmeti alırken, hastanemizde 27 bin 500 adet önemli ameliyat yapıldı. Sadece şehir hastaneleri örneği bile muhalefetle AK Parti arasındaki zihniyet farkını ortaya koymaya yeterlidir. 

Hizmet etmek, eser üretmen önce nasip sonra gönül işidir gönül. 

Onlar yalan söyler biz yaparız. Milletini sevmeyenin hizmette de gözü olmaz. Kendi insanının derdini dert edinmeyenin projeyle yatırımla işi olmaz. 

CHP'nin elini attığı her işte çuvallamasının tek sebebi kendilerine emanet edilecek 3 koyunu bile güdemeyecek kadar beceriksiz olmaları. SSK hastanelerini iflas ettiren adam bu değil mi ya? SSK'yı batıran bu değil mi ya? CHP takoz siyasetinin kurumsallaşmış halidir. Milletin felaketinde medet uman bir anlayışın ülkemize yapabileceği hiçbir katkı yoktur. Allah milletimizi CHP zihniyetinin eline düşürmesin. 

Karşımızdaki tablo 2023 ve 2024'e giden süreçte bizlerin yükünü daha da ağırlaştırıyor. 

Partimizin üye sayısı 11,5 milyona yaklaşarak tarihimizin en yüksek rakamına ulaştık. Peki ana muhalefetin değil hepsini toplayın, böyle bir üye kaydı var mı? Yok! Onlar nal topluyor nal. Ama bu teşkilat Allah'ın izni ile üye kaydında rekor üstünde rekor kırıyor.