Gündem

Erdoğan: Mursi kardeşimize, şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum

"Mısır'ın başına geçen şu andaki zalim Sisi bildiğiniz gibi 50'ye yakın Mısırlıyı idam etmiştir"

17 Haziran 2019 19:23

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır'ın demokratik yöntemlerle seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin vefatına ilişkin olarak "Mursi kardeşimize, şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Mısır'ın başına geçen şu andaki zalim Sisi bildiğiniz gibi 50'ye yakın Mısırlıyı idam etmiştir" diye konuştu.

Erdoğan'ın konuya ilişkin olarak açıklamaları şöyle:

"Maalesef olay mahkeme salonunda cereyan etmiş. Ben öncelikle Mursi kardeşimize, şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Demokratik yollarla yüzde 52 oy almak suretiyle Mısır'a Cumhurbaşkanı olan merhum Mursi'yi demokrasiyi bir yana koyarak işgalci bir edayla, bir darbeyle Mısır'ın başına geçen şu andaki zalim Sisi bildiğiniz gibi 50'ye yakın Mısırlıyı idam etmiştir.

"Ve Batı Sisi'nin bu idamlarına hep sessiz kalmıştır. Batı ülkeleri bu idamlara hep sessiz kalmışken AB ülkeleri toplantılarına iştirak etmiştir. Bu ikiyüzlülük değil, çok yüzlülük. Bir yandan siz idamı yasaklayacaksınız, Türkiye'ye idamı kaldırtacaksınız, Mısır'ın idam mekanizmalarının çalıştığı bir haftada siz Mısır'daki bir toplantıya AB ülkeleri olarak katılacaksınız, bunu anlamak mümkün değil.

"5 yıldır Mursi kardeşimiz cezaevinde ve binlerce arkadaşıyla beraber orada mahkum ve bugün de şüpheleri bir kenara koyuyorum, emrihak vaki olmak suretiyle şehit oldu. Dualarımız O'nunla beraber. Tüm O'nunla aynı yolu yürüyen kardeşlerimin başı sağolsun, Mısır halkının başı sağolsun.