Gündem

Erdoğan, Körfez turuna SADAT Başkanı Tanrıverdi’yi de götürdü

19 Temmuz 2023 08:52

SADAT’ın CEO’su Melih Tanrıverdi’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Körfez ziyaretine katıldığı ortaya çıktı. Suudi Arabistan ve Katar’a giden Tanrıverdi, bu ziyaretlerde “görüşmeler yaptığını” belirtti. Muhalefet ise Tanrıverdi’nin de ziyaretlerde yer almasına tepki gösterdi.

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar imzalı habere göre, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Erdoğan’ın, “Hiç alakam yok” açıklamasına atıf yaparak, “Öyle olmadığı, devletin tam da göbeğinde olduğu açığa çıktı. Anayasal çerçevede hiçbir yerde konumlandıramadığımız bu yapıyı ülke ülke gezdiriyorlar. Bunu hukuk devletiyle, hukuk devletinin kurallarıyla örtüştüremeyiz” dedi. Başarır, şunları söyledi:

SADAT, ticari ilişkiler için gittiğini söylüyor. Nasıl bir etki yapacak, nasıl bir ticaret yapacak? Bunların tartışılması lazım. Maalesef ki Türkiye hukuk devletinden günden güne uzaklaştığı gibi hukukun ‘H’si bile yok devlette. SADAT’ın nasıl bir yapı olduğunu ortaya koyduk. Acı olan şu; cumhurbaşkanı, devlet hiyerarşisinde, yapılanmasında hiçbir yeri olmayan bir şirketi yanında gezdiriyor. Gerçekten utanç verici bir durum.” 

Hukukçu Bülent Yücetürk de Erdoğan’ın “Hiç alakam yok” açıklamasına değinerek, “Cumhurbaşkanı, kamuoyuna söylediği bir şeyi davranışıyla inkâr etmiş oldu” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha önce "SADAT'ın yöneticileri ile yakından uzaktan hiçbir alakam olmadığı halde bunu bizim şu anda kullandığımız, adeta darbeci oluşum olduğunu söyleyecek kadar bu başkan terbiyesizleşiyor" ifadelerini kullanmıştı.