Gündem

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun “YSK” çıkışının ardından harekete geçti: Liste işi nedir?

AKP kurmayları Erdoğan’a üç tez sundu

13 Ağustos 2022 07:13

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Bizdeki seçmen bilgileri, YSK’nin elinde yok” sözlerinin ardından harekete geçti. Erdoğan, parti yöneticilerinden “YSK’ye sorun, liste işi nedir?” diyerek bilgi istedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Bizdeki seçmen bilgileri, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) elinde yok” sözlerinin ardından başlayan tartışma sürüyor. Seçmen listesi tartışması Erdoğan’ın da gündeminde. Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre, Erdoğan, kurmaylarından Kılıçdaroğlu’nun çıkışı ile ilgili “YSK’ye sorun, liste işi nedir?” diyerek bilgi istedi. İktidar tartışmayı “fişleme” temeline oturturken AKP kurmayları da olayı Erdoğan’a üç tez üzerinden açıkladı.

AKP kurmaylarının ilk tezine göre; Kılıçdaroğlu “Bu bilgiler YSK’de yok” derken “her seçim döneminde YSK’nin paylaştığı listelere sosyal medyadaki anket şirketlerinin seçmenlerle ilgili paylaştığı verileri de ekleyebileceğini” savunuyor. Bununla birlikte Kılıçdaroğlu’nun kamuoyunda “sanki elinde daha fazla bilgi varmış gibi algı yürüttüğünü” savunan kurmaylar, “aslında CHP’nin sadece anketlerden seçmenlere ilişkin aldığı ek bilgileri kendi sistemine kaydetmiş olabileceğini” ileri sürüyor. 

İkinci tez ise sosyal medyadaki seçmen beğenileri üzerine CHP’nin veri topladığı iddiası.

Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamayı yaparak “kendi seçmeni üzerinde etki yaratmaya çalıştığını” savunan AKP kurmayları, “Kılıçdaroğlu kendi seçmenine YSK ile ilgili sözleriyle ‘Bakın bizim elimizde neler var’ diyerek kendini Cumhurbaşkanlığı adaylığına hazırlıyor. Bu tartışmalarla hem elini güçlendirdiğini düşünüyor hem de seçmenlerini sandığa çekiyor olabilir” değerlendirmesini yapıyor.


TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu: Bizdeki seçmen bilgisi YSK’nin elinde yok, her seçmeni biliyoruz

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu'nun YSK açıklaması AKP'yi telaşlandırdı; 'CHP'de olup YSK'da olmayan veriler' neler?

TIKLAYIN - CHP'li Yakupoğlu, YSK'da olmayan seçmen verilerine nasıl ulaştığını açıkladı

TIKLAYIN - Kılıçdaroğlu: Bizdeki seçmen bilgisi YSK’nin elinde yok, her seçmeni biliyoruz