Gündem

Erdoğan ismini vermişti: İsveç, FETÖ davasında adı geçen Bülent Keneş'in iadesi talebini reddetti

Keneş hakkında Türkiye’nin daha önce yaptığı dört iade talebi de reddedilmişti

19 Aralık 2022 13:22

İsveç'te yaşayan, FETÖ soruşturması şüphelisi Today’s Zaman’ın eski Genel Yayın Yönetmeni Bülent Keneş'in Türkiye'ye iadesi talebinin reddedildiği bildirildi.

İsveç Yüksek Mahkemesi'nden yapılan açıklamada, iade talebinin karşılanması için şüphelinin 1 yıl ya da daha fazla hapis cezası alması gerektiği ve Keneş için bu şartın oluşmadığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 9 Kasım'da İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile düzenlediği ortak basın toplantısında, "FETÖ'den İsveç'te olan Bülent Keneş’in, bu teröristin Türkiye’ye deport edilmesi bizler için büyük önem arz ediyor" ifadelerini kullanmıştı.

Keneş, İsveç'te yaşıyor. Keneş hakkında Türkiye’nin daha önce yaptığı dört iade talebi de reddedilmişti.

NATO'ya üyelik başvurusunda bulunan Finlandiya ve İsveç ile Türkiye arasında, İspanya'nın başkenti Madrid'de düzenlenen NATO Zirvesi'nde Türkiye'nin endişelerini gidermeye yönelik, "üçlü muhtıra" imzalanmıştı.

Türkiye ve Macaristan dışında tüm NATO müttefikleri, Finlandiya ve İsveç'in katılım protokollerini meclisten geçirdi. Ankara, iki ülkenin "aralarına terörle mesafe koymaları" konusundaki taleplerinin karşılanmaması durumunda Kuzey ülkelerinin NATO üyeliğini desteklemeyeceklerini söylemişti. 

(AA)