Gündem

Erdoğan Müslüman ülkelere seslendi: Kız çocuklarının okullaşma oranında halen dünya ortalamasının altındayız

Cumhurbaşkanı Malezya'da konuştu

19 Aralık 2019 11:04

Malezya'da konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İslami finans meselesini gündemimize almalıyız" dedi. Kız çocuklarının eğitimi üzerinde duran Cumhurbaşkanı, "Müslümanlar olarak çok genç ve dinamik bir nüfusa sahibiz. Ancak eğitim konusunda ciddi sıkıntılarımız bulunuyor. Kız çocuklarının okullaşma oranında halen dünya ortalamasının altındayız" dedi. 

Erdoğan şöyle konuştu:

"Kurulması planlanan mükemmeliyet merkezi bizlere çok büyük katkılar sağlayacaktır. Teknoloji paylaşımına gidebilir, araştırmacılarımızın ülkelerimiz arasında serbestçe dolaşmasını temin edebiliriz. Müslümanlar olarak çok genç ve dinamik bir nüfusa sahibiz. Ancak eğitim konusunda ciddi sıkıntılarımız bulunuyor. Kız çocuklarının okullaşma oranında halen dünya ortalamasının altındayız. Müslüman ülkelerde dünya genelindeki okur yazarlık yüzde oranından daha düşük."

Müslüman ülkelerin en öncelikli meselelerinden birinin eğitim olması gerektiğini söyleyen Erdoğan, "İİT'nda alınan kararların uygulamaya geçmesiyle gözle görülür gelişmeler yaşanmasını temenni ediyorum. Düşünce kuruluşlarımızın birbiriyle temaslarının artmasını sağlayabiliriz. Kız çocuklarımızın okumasında ortak çalışmalar yürütebiliriz" ifadelerini kullandı.

TIKLAYIN - Erdoğan: İslam aleminin kaderini 5 ülkenin keyfine bırakan sistem artık ömrünü tamamlamıştır