Politika

Erdoğan Irak’a gidiyor, Bakan Fidan: 20’den fazla anlaşma imzalanacak

Bakan Fidan, Moritanya Dışişleri Bakanı Muhammed Salim Merzuk ile İstanbul'daki görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu

21 Nisan 2024 16:04

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 22 Nisan'da gerçekleştireceği Irak ziyaretine ilişkin, "Cumhurbaşkanımızın ziyareti esnasında 20'den fazla anlaşmanın imzalanması için ön mutabakatlar tamamlandı" dedi.

Bakan Fidan, ziyaretle ilgili olarak, "Amacımız bölgesel istikrar, refah ve kalkınma sağlayacak bir ilişki ağında yer almak, ilişkilerimizi bu doğrultuda kurumsallaştırmak ve bölgedeki düzenin ve refahın artırılması için çaba göstermek" ifadelerini kullandı.

Fidan, "Cumhurbaşkanımızın ziyareti sırasında 20'den fazla anlaşmanın imzalanması için ön mutabakatları tamamladık. Onların huzurunda bu anlaşmalar imzalanacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Irak ziyareti kapsamında Bağdat ve Erbil'e gideceğini belirten Fidan, Erdoğan'ın Bağdat'ta Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ile çalışma toplantısı yapacağını ve ardından anlaşmaların imzalanacağını söyledi. Ayrıca, Erdoğan'ın Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ile de görüşeceğini bildirdi. (DHA)