Gündem

Erdoğan'ın sözünü düzeltmesiyle gündeme gelmişti; Japon Youtuber, ikametini uzatabildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir konuşmasında Japon atasözünü olarak söylediği ifadenin Japonlara ait olmadığını söyleyen Yoshi Enomoto'nun ikamet uzatma başvurusu reddedilmişti

26 Temmuz 2022 09:09

Türkiye'de yaşayan ve geçen günlerde ikamet uzatma başvurusu reddedilen sosyal medya fenomeni Yoshi Enomoto, oturum izninin uzatıldığını duyurdu.

19 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın katıldığı bir söyleşide dile getirdiği 'Japon atasözü' ile ilgili, “Böyle bir Japon atasözü olmadığını gördüm” diyerek gündem olan Yoshi, ilk önce reddedilen ikamet uzatma başvurusunun onaylandığını söyledi. 

Yoshi Enomoto, Twitter'dan yaptığı paylaşımında, şu ifadeleri kullandı:

"İkamet izni alabildim. Sevdiğim Türkiye'de ve sizlerin arasında kalabileceğim için çok çok mutluyum.  Sıcak yorumlarınız ve mesajlarınızla hep beni desteklediğiniz için teşekkür ederim  Ayrıca bu süreçte bana yardımcı olan İstanbul Göç İdaresi'ne de teşekkür etmek istiyorum.

Bunu kutlamak için, aynı zamanda kahvaltı olarak kokoreç seçtim. Böyle güzel yemekler yeme fırsatım varken buradan nasıl gideyim ya? Gidip Japonya'da Sushi mi yiyeceğim? Yok öyle bir şey." 

Türkçe paylaşımlarıyla Türkiye’de ün kazanan Yoshi Enomoto’nun Twitter'da 132 binden fazla takipçisi bulunuyor.

TIKLAYIN - Erdoğan’a ‘Böyle bir Japon atasözü yok’ diyen gencin ikamet uzatma başvurusu reddedildi