Gündem

Erdoğan'ın Mersin ve Osmaniye mitingleri de iptal edildi; Akkuyu açılışına online katılacak

Erdoğan, rahatsızlığı nedeniyle doktorların tavsiyesi üzerine evde istirahat edeceğini duyurmuştu

26 Nisan 2023 21:59

Katıldığı programda rahatsızlık geçirmesi üzerine hızlı tren açılışının da içinde olduğu Kırıkkale, Yozgat ve Sivas programlarını iptal eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, bu haftaki Mersin ve Osmaniye mitinglerini de ertelediği duyuruldu. Erdoğan'ın bugünkü Akkuyu Nükleer Güç Santrali açılışına ise online katılacağı belirtildi. 

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Erkan Kandemir, Twitter'dan yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün yapılacak Akkuyu Nükleer Güç Santrali açılışına online katılacağını duyurdu.

A Haber muhabirinin haberine göre de Erdoğan'ın Mersin ve Osmaniye mitingleri iptal edildi. Erdoğan, cuma, cumartesi ve pazar ise mitinglere devam edecek.  

Gazeteci İsmail Saymaz da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yarın akşam katılacağı Euro D, ATV Avrupa, NTV Avrupa ve TRT World ortak yayının da iptal edildiğini paylaştı.

Üç ildeki mitingleri iptal etmişti

Erdoğan, sosyal medya hesabından üç ili kapsayan Kırıkkale, Yozgat ve Sivas programlarına katılamayacağını açıklamıştı. 

Erdoğan, şu ifadeleri kullanmıştı: 

"Yoğun mesaim sebebiyle yayın esnasında geçirdiğim küçük rahatsızlıktan ötürü geçmiş olsun dileklerini ileten, dualarını eksik etmeyen necip milletimin her bir ferdine, her bir kardeşime çok çok teşekkür ediyorum. Bugün doktorlarımızın tavsiyesiyle evde istirahat edeceğim. Kırıkkaleli, Yozgatlı ve Sivaslı kardeşlerimle ne yazık ki bugün bir araya gelemeyeceğiz. Hepsinden haklarını helal etmelerini rica ediyorum. Bizi temsilen Kırıkkale, Yozgat ve Sivas programlarına Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay iştirak edecektir. Allah’ın izniyle yarından itibaren programımıza devam edeceğiz. Aziz milletimizi Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaştırmak için çalışmayı sürdüreceğiz. Bu vesileyle tüm vatandaşlarıma sağlık, huzur ve afiyet diliyorum."