Gündem

Erdoğan'ın konuşması öncesinde ODTÜ'de yoğun güvenlik önlemi

Öğrenciler, alınan güvenlik önlemlerine tepki gösterdi

06 Şubat 2019 14:09

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “ODTÜ Teknokent Bilişim İnovasyon Merkezi” açılış töreninde konuşacak. Erdoğan, 2012'den sonra ODTÜ'ye ilk kez girecek. 

ODTÜ’de bir gün önceden yoğun güvenlik önlemleri alındı. Etkinliğin gerçekleşeceği Kültür ve Kongre Merkezi (KKM), Rektörlük Binası önü ve öğrencilerin yoğun olarak kullandığı Çarşı bölgesi polis bariyerleriyle tamamen kapatıldı. Yerleşkenin merkezinde bulunan ve geniş bir alanı kaplayan bariyerler, öğrencilerin tepkisini çekti. İhtimal dahilinde olan protesto ve eylemlerin önüne geçmek için okul fiilen boşaltıldığı belirtildi.

Erensel'e konuşan bir öğrenci, gün içinde yoğun olarak kullandıkları alanların bariyerlerle çevrilmiş olduğunu belirterek “Kampüs içinde ağaçlarla çevrili olan, öğrencilerin sıklıkla kullandığı Çarşı bölgesi dahi bariyerlerle kapatılmış durumda. Üniversite yönetiminin akademik takvimi ani bir şekilde değiştirmesine ek olarak kampüs yaşamı ve öğrenci faaliyetleri de olağan dışı önlemler alınarak kısıtlanıyor” dedi.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ODTÜ ziyaretine öğrenci toplulukları da yayımladıkları bir açıklama ile tepki gösterdi. Açıklamada, ODTÜ’de bahar yarı yılı açılışının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti nedeniyl ileri bir tarihe alındığı belirtilerek 13. Aykut Kence Evrim Konferansı’nın da yine aynı nedenle çeşitli bahaneler üretilerek yasaklandığı ifade edildi. “Bu utanç ODTÜ Rektörlüğünün eseridir!” denilen açıklamada, yaşanan durumun, ODTÜ Rektörlüğünün AKP diktasına tam uyum sağlamasının açık bir göstergesi olduğu dile getirildi. Açıklamada, Erdoğan’ın daha önceki ODTÜ ziyaretleri ve gerçekleştirilen protestolar hatırlatılarak “Bu sefer ise Erdoğan kendisiyle son derece uyumlu bir rektörün icraatiyle gelmektedir. Bu durum “ODTÜ” adını kullanan birilerinin biat ettiğini gösterebilir ama unutulmasın: Verşan Kök atanmış rektördür ve ODTÜ’nün temsilcisi değildir” denildi.