Gündem

Erdoğan’ın hayatını yazan AKP’li Besli’nin ‘İmamoğlu’ yorumu: Trabzonluların, bütün değerleri yok sayan hemşericilik anlayışı Trabzon'u vurdu

"Sözü edilen hemşeriler, Trabzonlulardır"

28 Nisan 2019 12:18

"Recep Tayyip Erdoğan: Bir Liderin Doğuşu" kitabını yazan AKP'li Hüseyin Besli, İstanbul seçimini değerlendirdi. 31 Mart sonrasında  İstanbul Büyükşehir Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun “Bana oy veren hemşerilerimden mazbata sürecinde de destek istiyorum” sözlerini hatırlatan Besli, "Trabzonluların, bütün değerleri yok sayan hemşericilik anlayışı Trabzon'u vurdu" yorumunda bulundu. 

TBMM'nin 23. döneminde AKP'den milletvekili olan Hüseyin Besli'nin Akşam gazetesinde yer alan "Nasıl ve nereden başlamalı" başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle: 

“Bana oy veren hemşerilerimden mazbata sürecinde de destek istiyorum.”

Yukarıdaki sözlerin kime ait olduğunu biliyorsunuz ya da tahmin edersiniz.

Cümlenin ikinci kısmını oluşturan ‘mazbata sürecinde destek olacak’lar kimlerdir bilemem. Ancak cümlenin birinci kısmı çok net ve açık. Orada sözü edilen hemşeriler, Trabzonlulardır. Dindarıyla-seküleriyle, kentlisi-köylüsüyle, Ak Partili, CHP’lisiyle bütün Trabzonlular.

Eeeee? dediğinizi duyar gibiyim.

Sorunuzu cevaplandırmak için gelin isterseniz bir önceki seçime, 24 Haziran 2018’e gidelim.

O gün ‘Seçim Sonuçları’ başlığı ile yayınlanan yazımızda bir vesile ‘Trabzonsporluluk’tan bahsetmiştik.

Demiştik ki;

“Trabzon şehri coğrafi konumu nedeniyle tarih boyunca kozmopolit bir şehir olarak ticareti hep canlı olmuş, sanat üretmiş ve siyasetçi yetiştirmiştir. Kültürel yapısı çevresine göre göreceli olarak hep yüksek kalmış, dolayısıyla çevresi için bir cazibe merkezi olmuştur. Ancak son onlu yıllarda Trabzonsporluluk kültürü diğer bütün alanları baskılamış ve belirlemiştir. Bunun sonucu olarak Trabzon’da Trabzonsporlu olmaktan başka bir değer kalmamıştır, … denilebilir”

Evet uzun zamandır Trabzonsporluluk Trabzon’u vasatsızlığa mahkum ederken;

Bu kez, Trabzon dışındaki Trabzonlular’ın her şeyi baskılayan, başkaca bütün değerleri ikincil hatta yok sayan hemşericilik anlayışı İstanbul’u vurmuştur."

Yazının tamamı için tıklayın