Gündem

Erdoğan'ın görevden aldığı belediye başkanı Muzaffer Külcü, tekrar adaylık başvurusu yaptı

21 Kasım 2023 15:55

Elvan Yılmaz

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından görev süresinin bitimine 1 yıl kala  2018 yılında istifa ettirilen, eski Çorum Belediyesi belediye başkanı Muzaffer Külcü, yeniden AKP'den Belediye Başkanlığına aday adaylığı  başvurusunda bulundu.

2009 ve 2014 yıllarında yapılan yerel idareler seçimlerinde AKP'den iki dönem Çorum  Belediye başkanı seçilen Muzaffer Külcü, 2019 yılında yapılan Belediye başkanlığı seçimlerinden yaklaşık bir yıl önce 30 Ocak 2018 tarihinde bu görevinden  istifa etti.

Muzaffer Külcü ile birlikte o dönem, AKP'li İstanbul, Bursa, Balıkesir, Niğde, Düzce ve Ankara belediye başkanları görevlerinden istifa etmiş, bu istifaların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından istendiği  belirtilmişti.

Külcü, bugün yeniden 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak  Belediye başkanlığı seçimleri öncesi, Çorum belediye başkanlığına adaylık için yine AKP Çorum teşkilatının kapısını çaldı.

Kendisini destekleyen kalabalık bir kitleyle AKP Çorum teşkilatına gelen Külcü, başkanlık müracaatını yaptıktan sonra bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Külcü, "Yarım kalan sevdamızı tamamlamak için tekrar aday adayıyım. Allah hiç bir zaman bir işi yarım bıraktırma. Bu şarkı bitmez, bu şarkı bitmez" ifadelerini kullandı.

Türkçe Olimpiyatları düzenledi

Muzaffer Külcü, 2012 yılında Belediye başkanlığı döneminde Çorum'da belediyenin sponsorluğunda projesi  Gülen Cemaati'ne ait olan Türkçe Olimpiyatları'nın 10'uncusunu düzenlenmişti.

Külcü, Çorum Şehir stadında yapılan Türkçe Olimpiyatlarında yaptığı konuşmada, "Şehir Organizasyona saatler kala sağanak yağmura rağmen stadı dolduran ve Türkçe'nin çocuklarını bekleyen Çorumlulara seslenen Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ''Üşüdünüz ama üşenmediniz, titrediniz ama gitmediniz.' dedi.

Stadın doldurmasından büyük heyecan duyduğunu ifade eden Başkan Külcü söyledikleri şarkının artık bir şeyi daha hatırlatacağını belirterek, ''Islandığımız her yağmur 10'ncu Türkçe Olimpiyatlarını hatırlatacak.'' diye konuştu. Külcü yağmurun adeta karın altından çıkan bir kardelen gibi yer kürenin dört bir yanına dağılan Türkçe bülbüllerini yetiştiren Türk okullarını hatırlatacağını vurgulamıştı.