Politika

Erdoğan'ın eski metin yazarından AKP'ye eleştiri: Gerçekleri örtmek propaganda değildir

Aydın Ünal, artan işsizlik oranını 'herkesin bildiği sır' olarak niteledi

15 Nisan 2019 21:33

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eski metin yazarı ve eski AKP Ankara Milletvekili Aydın Ünal, AKP'ye ilişkin açıklamalarda bulundu. "AKP'nin önündeki en büyük sorunu Pelikan adı verilen paralel örgüt" diyen Ünal, artan işsizlik oranıyla ilgili ise 'herkesin bildiği sır' ifadesini kullandı.

AKP'nin İstanbul'daki seçim sonuçlarına itirazları devam ederken, parti yönetimine parti içinden de eleştiriler geliyor.

Aydın Ünal, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "En küçük bir yapıcı eleştiri ya da sağduyulu yaklaşımı 'hain' demeye varan damgalamalarla örten bir güruh türedi. 'Savunmayı' samimiyetten uzaklaştırıp rant sağladıkları sektöre dönüştürdüler. Her bir sorunun fark edilmesini ve çözümünü sinsice engelliyorlar" ifadelerini kullanırken, AKP'nin önündeki en büyük sorunun "Pelikan yapılanması" olduğunu dile getirdi.

"Gerçekleri örtmek propaganda değildir" diyen Ünal, AKP'nin kendisini hızla aşağı çeken 'Pelikan adı verilen paralel örgütten'  kurtulması gerektiğini söyledi.

Artan işsizlik oranının nedenlerini 'herkesin bildiği sır' olarak nitelendiren Ünal, sorunun "'FETÖ var' ya da 'bize saldırıyorlar' diyerek çözülemeyeceğini" söyledi. Ünal, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Örneğin; işsizlik 14,7’ye çıkmış. Bu sorunun nedenlerinin konuşulması herkesin bildiği sır iken, malum güruh eliyle engelleniyor. “Tüik’te FETÖ var” ya da “bize saldırıyorlar” deyince sorun çözülmüyor, çözüm yoluna girmiyor; tersine daha da büyüyor."