Ekonomi

Erdoğan’ın eski danışmanı Beki: Ziraat Bankası'nı bu işe kim zorladı?

19 Aralık 2019 10:13

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde basın danışmanlığını yapan Karar gazetesi yazarı Akif Beki, Ziraat Bankası ve Simit Sarayı satışı tartışmalarını bugünkü köşesine taşıdı.

TIKLAYIN | Erdoğan: Ziraat’in Simit Sarayı’nı almasını tasvip etmem mümkün değil


 

Beki, “Ziraat Bankası, Simit Sarayı'nın çoğunluk hisselerini satın almayı bir ara düşünmedi sadece. Bunun için Rekabet Kurumu'na başvuruda da bulundu. O başvuru, kurumun sitesinde duruyordu. Ancak Erdoğan'ın açıklamasından sonra kaldırıldı.Şurası da malum, Rekabet Kurumu'na başvuru, alan ve satanlar anlaştıktan sonra yapılıyor. Düşünme aşamasında danışmak için değil. Demek ki anlaşma tamamlanmıştı, el sıkışmışlardı” görüşünü savundu.

TIKLAYIN |  Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı: 500 milyon dolar borcumuz yok, yerli ve yabancı birçok fonla görüşmeler devam ediyor

Beki, “Ziraat Bankası'nı bu işe kim zorladı? Yanıltıldıysa kim yanılttı? Dayatıldıysa kim dayattı? Zararın neresinden dönülse kâr. Vazgeçilmesini takdirle karşılıyor ama merak da ediyorum. Tüyü bitmemiş yetimin hakkıyla  bir şirketi kurtarmaya nasıl ve neden yeltenildiği hususunda  bilgilendirilmek istemeyelim mi?” İfadesini kullandı.

Yazının devamı için tıklayın