Gündem

Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı: 500 milyon dolar borcumuz yok, yerli ve yabancı birçok fonla görüşmeler devam ediyor

18 Aralık 2019 15:02

Ziraat Bankası’nın Simit Sarayı’nın yüzde 51 hissesini alacağı iddiaları tartışılmaya devam ediyor. Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavukcu, Ziraat Bankası’nın ismine  yer vermeden, “Yerli ve yabancı birçok fonla görüşmeler devam ediyor” açıklamasını yaptı. Kavukcu'nun Erdoğan'ın "Ziraat’in Simit Sarayı’nı almasını tasvip etmem mümkün değil" sözlerinin hemen ardından açıklama yapması dikkati çekti.

Kavukcu, Simit Sarayı’nın 500 milyon dolar borcu olmadığının altını çizdi.

Yazılı açıklama yapan Kavukcu, “Bütün bankalara gayri nakit borcumuz, bu bahsi geçen rakamın üçte biri bile değildir. Kullandığımız kredilerin yüzde 80’ini de özel bankalar aracılığıyla sağlanmıştır. “Geçtiğimiz günlerde bir köşe yazarının tamamen asılsız ve dayanaksız rakamlarla basında yer alan yazısından yola çıkılarak yapılan 500 milyon dolarlık borç yorumlarını üzülerek takip etmekteyiz” ifadesini kullandı.

Kavukcu açıklamada şunları belirtti:

“Bankalarda kayıtlar mevcuttur. Oluşan finansal borçlar yatırım politikasının yansımasıdır. Bugün global ölçekteki bütün şirketlerin yatırımdan kaynaklı borçları olduğu yadsınamaz bir gerçektir. 500 milyon dolarlık borcu iddia edenleri ispata davet ediyoruz. İddia eden iddiasını ispatla yükümlüdür.”

Simit Sarayı’nın büyüme hedefli birçok ulusal ve uluslararası fonla olan görüşmeleri devam etmektedir. Simit Sarayı’na daha önce de birçok fonun ve sermaye girişiminin ilgisi ve teklifleri olmuştur ve hâlâ bu ilgi devam etmektedir. Herhangi sonuçlanmış bir anlaşma henüz yoktur”

TIKLAYIN - Ziraat’in Simit Sarayı’nı almasını tasvip etmem mümkün değil


Erdoğan: Ziraat’in Simit Sarayı’nı almasını tasvip etmem mümkün değil

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ziraat Bankası'nın Simit Saray'ın yüzde 51 hissesini aldığına dair tartışmalara değindi. Erdoğan, "Bir ara gündeme geldi ama böyle bir şeyi şu anda düşünmüyoruz. Ziraat’in Simit Sarayı’nı almasını tasvip etmem mümkün değil" açıklamasını yaptı.