Gündem

Erdoğan'ın eski danışmanı Beki: AKP'li bazı milletvekilleri Yeneroğlu'nu 'itaat et rahat et’ ilkesine davet ediyorlarmış

05 Kasım 2019 08:02

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde danışmanlığını yapan Karar gazetesi yazarı Akif Beki, partisinden istifa eden Mustafa Yeneroğlu’nu AKP’li bazı milletvekillerinin uyarmak için aradığını yazdı.

TIKLAYIN - Mustafa Yeneroğlu, Erdoğan'ın talebi üzerine AKP'den istifa etti


 Beki, “Kulağıma geliyor, Yeneroğlu’nu arayıp dostça ikaz eden AK Partili arkadaşları bile çıkıyormuş. ‘Bak biz konuşuyor muyuz, hadi sen de sus artık, konuşunca konuşmayanları zorda bırakıyorsun, bu hiç de adil ve ahlaki değil’ diye uyarıyorlar, ‘itaat et rahat et’ ilkesine davet ediyorlarmış ama nafile” dedi.

 Yazının devamı için tıklayın

Yeneroğlu, Erdoğan'ın isteğiyle istifa etmişti 

Son dönemde iktidarın politikalarına dair eleştirileriyle gündeme gelen AKP'li Mustafa Yeneroğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talebi üzerine geçtiğimiz ay sonunda istifa etmişti. İstifa açıklamasında AKP'nin kuruluşundaki ilkelere dönmesi gerektiğini vurgulayan Yeneroğlu, "Partimin çok büyük bir ekseriyetinin benim yönelttiğim eleştirileri paylaştığına eminim" demiş, "AK Parti'nin kuruluşunda rahmetle yad edeceğim Erbakan Hocam'a yönelik eleştirilerin bugün çok daha şiddetli bir biçimde geçerli olması beni üzüyor" ifadesini kullanmıştı.