Gündem

Erdoğan'ın damatları ve dünürleri: "Biri FETÖ’cü savcılara şikâyet dilekçesi vermişti, diğeri Balyoz kumpasında askerlere destek oldu"

25 Temmuz 2019 10:53

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damatları Berat Albayrak ve Selçuk Bayraktar ile dünürleri Sadık Albayrak ve Özdemir Bayraktar'ın karşılaştırmasını yaptı. Terkoğlu, damatlar için "Berat Albayrak, kariyerini tartışmasız Cumhurbaşkanı’na borçlu. Selçuk ise başarı hikâyesini kendisi yarattı. Bu nedenle Berat için 'damat', Erdoğan için 'Selçuk’un kayınpederi' ifadesi daha çok kullanılıyor" derken dünürler hakkında, "Berat Albayrak’ın “İslamcı mütefekkirler' arasında sayılan babası FETÖ davaları sürecinde 'kandırılmıştı'. Balyoz kumpas belgelerinin ardından askerlerin aleyhinde FETÖ’cü savcılara şikâyet dilekçesi vermişti. Selçuk Bayraktar’ın babası ise yıllardır TSK personeliyle iyi ilişkileriyle biliniyordu. 28 Şubat döneminin ardından bile askeri projelerde TSK ile sorunsuz çalıştı. Şirketlerinde birçok emekli askere görev vermesi bir yana, Balyoz davasında tutuklanan askerlerin Silivri’deki ziyaretçilerinden biriydi" değerlendirmesinde bulundu. 

(...)"Parti tabanının başarısızlıkların sorumlusu olarak gördüğü Berat Albayrak’a karşı duyulan alerji günden güne artarken, Selçuk Bayraktar’a duyulan sempati de katlanarak büyüyordu. Bu da iki damadın zihin terazilerinde tartılmasına neden oluyor" diyen Terkoğlu'nun "Hangi damat: Berat mı, Selçuk mu?" başlığıyla yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle: 

Damat Berat, çoğu zaman FETÖ okullarındaki geçmişiyle sıkıştırılıyor. Meclis’te eleştirilere “35 sene içerisinde cemaatin yüzlerce okulundaokuyan yüz binlerce, milyonlarca gencin bir tanesiyim” diyerek yanıt verdi. Selçuk Bayraktar ise Robert Kolej mezunuydu. 
Berat Albayrak, lisans sonrasında tezine ya da danışmanına dair etik tartışmalarıyla gündeme geldi. Selçuk Bayraktar ise burs kazandığı prestijli MIT’de (Massachusetts Institute of Technology) yaptığı çift yüksek lisansla, Georgia Institute of Technology’deki doktorasını İHA projesi için yarım bırakmasıyla hatırlanıyor. 

Yazının tamamı için tıklayın