Gündem

"Erdoğan'ın bu bakış açısı, bundan sonra yapılacak seçimlerin sigortasıdır"

02 Nisan 2019 08:15

Sabah yazarı Salih Tuna, İstanbul ve Ankara'da Millet İttifakı'nın CHP'li adaylarının kazanmasıyla sonuçlanan 31 Mart yerel seçimi hakkında değerlendirmede bulundu. Tuna, Erdoğan'ın balkon konuşmasındaki, " Milletimizle aramızdaki kalpten kalbe giden yolun zedelenmesine yol açanlardan bunun hesabını sormak da dahil gereken her gayreti göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın..." sözlerini hatırlatarak, "Bu bakış açısı bundan sonra yapılacak seçimlerin (AK Parti adına) sigortası mesabesindedir" dedi. 
 
Türkiye’de pazar günü gerçekleşen yerel seçimin henüz kesinleşmemiş sonuçları AKP’nin 25 yıldır yönetimde olduğu Ankara’yı birkaç puanlık, yine 25 yıldır yönetimde olduğu İstanbul’u da çok az bir farkla Millet İttifakı’nın CHP’li adaylarının kazandığını gösteriyor.
 
Tuna 31 Mart'ın ardından AKP'nin sigortasının ne olduğuna dair bir değerlendirme yaptı; Tuna yazısının ilgili bölümünde şunları kaydetti:
 
Öyle insanlar vardır ki marazi şekilde sevdikleri bir şeyden sırf onlar seviyor diye irrite olursunuz!
Öyle de insanlar vardır ki nefret ettikleri şeye sempati duymanıza neden olurlar.
Bu gerçekliği retorikle anlatamadığınız anlar olur.
Böylesi zamanlarda bazen güçlü mesajlar devreye girer. O mesajları almakta da zorlanırsanız kültleşme kaçınılmaz demektir.
AK Parti'nin en büyük şansı Erdoğan'ın kültleşmeye fırsat vermeyen tavrıdır.
Balkon konuşmasındaki şu ifadeleri bunun göstergesidir: "Milletimizle aramızdaki kalpten kalbe giden yolun zedelenmesine yol açanlardan bunun hesabını sormak da dahil gereken her gayreti göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın..."
Bu bakış açısı bundan sonra yapılacak seçimlerin (AK Parti adına) sigortası mesabesindedir.