Gündem

Erdoğan: Ne dışarıdan gelen ne de içimizden çıkan düşmanlar Fenerbahçe'yi ülkesine hizmet yolundan döndürememiştir

Cumhurbaşkanı Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu üyesi oldu

26 Ekim 2019 14:59

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kongre üyeliğinde 25. yılını doldurarak Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu üyesi oldu. Divan kurulu toplantısında açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Ne dışarıdan gelen ne de içimizden çıkan düşmanlar bu kulübümüzü ülkesine ve milletine hizmet yolundan asla döndürememiştir. İnşallah önümüzdeki dönemde de Fener bahçe aynı kararlılıkla yoluna devam edecektir" diye konuştu.

Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu ekim ayı olağan toplantısı Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirildi. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ve Yönetim Kurulu'nun tam kadro olarak yer aldığı toplantıya, kongre üyeliğinde 25 yılını tamamlayarak yüksek divan kurulu üyesi olma hakkı kazanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.

Burada konuşan Erdoğan şunları kaydetti:

"Uluslararası müsabakalarda takım halinde ülkemize ilk madalyaları getiren Fenerbahçe 2020 TOKYO Olimpiyatları'nda şimdilik 8 sporcusuyla millî formamız altında yarışıyor. Ne dışarıdan gelen ne de içimizden çıkan düşmanlar bu kulübümüzü ülkesine ve milletine hizmet yolundan asla döndürememiştir. İnşallah önümüzdeki dönemde de Fener bahçe aynı kararlılıkla yoluna devam edecektir. Değerli arkadaşlar, takım tutmak aslında tam manasıyla bir gönül işidir. İnsan çıkarı için pek çok şeyi yapabilir, görüntüsünü, mesleğini, siyasi ve sosyal tercihlerini değiştirebilir ama asla yapamayacağı şeylerden biri takım değiştirmektir. Fenerbahçe sevdası bizim gönlümüze çocukluk ve ilk gençlik yıllarımızda düştü. Rahmetli babam bu yola devam etmeme müsaade etmedi. Okumamı özellikle istedi. Siyasette devam eden süreç için burada devam edeceksin dedi. Sahanın içinde olmasak da sporla elbette Fenerbahçe ile olan muhabbetimiz, irtibatımız hep devam etti. İBB ve Başbakanlık görevlerim süresince hizmet verme bakımından bütün kulüplere eşit davranmaya çalıştık. Fenerbahçe'nin gönül dünyamızdaki yeri asla değişmedi, hep en üstte kaldı. Atalarımızın dediği gibi gönül ferman dinlemiyor. Bugün biz de kongre üyeliğimizle 25. yılımızı doldurarak Yüksek Divan Üyeliğine geçmeye hak kazanmış oluyoruz. Bu Fenerbahçe'ye gönül vermiş herkesin hayali olan bir unvandır. Bir de Türkiye'de en çok normal üyeye sahip olan kulüp Fenerbahçe. On binlerce üyesi var. Ve bu kadar üye potansiyeli olan kulüpte de Yüksek Divan Kurulu üyesi olmak bizim için ayrı bir bahtiyarlık."

İnşallah bundan sonraki çalışmalara biz de her türlü desteği vereceğiz. Bu güzel günümüzü böylesine seçkin bir toplulukla yaşamamıza vesile oldukları için kulüp yönetimimize de teşekkür ediyorum.

"Sporda hak ettiğimiz yerde olmadığımızı düşünüyorum"

Değerli arkadaşlar, spor bizim ecdadımızın en iddialı olduğu alanlardan biridir. Günümüzdeki pek çok spor ecdadımızın hayatının bir parçasıydı. Anadolu ve Trakya pek çok konu gibi sporun da merkeziydi. Ülkemizde sporun çok dada ileri bir pozisyonda bulunması gerekiyor. Bundan dolayı üzgünüz. Yani niçin bizim kulüplerimiz, millilerimiz çok daha başarılara mührünü basmasın? Artık çoğu bir asrı geride bırakan modern anlamdaki spor kulüplerimizin kuruluş tarihleri de dünyadaki örneklerine göre epeyce eskidir. Her ne kadar göğsümüzü kabartan başarılar olsa da genel olarak sporda arzu ettiğimiz daha doğrusu hak ettiğimiz yerde olmadığımızı düşünüyorum. Yüzlerce madalyanın dağıtıldığı uluslararası organizasyonlardan bir iki madalyayla dönmeyi başarı sayamayız. Çünkü çok daha fazlasını yapabileceğimiz kabiliyete, güce sahip olduğumuzu biliyoruz. Peki eksik olan nedir? Bu konuda iki önemli eksiğimiz var. Birincisi hep konuşuyoruz altyapı, ikincisi sporcu yetiştirme sistemi."

"Ülkemizin tamamında toplam spor tesisi sayısı 1575 idi. Biz buna son 17 yılda 2 bin 126 tesis ilave ettik. Sayıyı 3 bin 701'e çıkardık. Bunların içinde sayısını 12'den 56'ya yükselttiğimiz atletizm pistleri,sayısını 46'dan 145'e ulaştırdığımız yarı ve tam olimpik yüzme havuzları, sayısını 372'den 905'e çıkardığımız kapalı spor salonlarımız var. Ayrıca sadece 578 tane olan sentetik futbol, basketbol, voleybol sahalarını mahallere kadar yaygınlaştırarak sayılarını 3 bin 590'a yükselttik. Çoğu artık depreme dayanıklılık, kapasite, alt yapı eksikleri gibi günümüz ihtiyaçlarına cevap vermeyen stadyumlarımızı yenilemeye başladık. Şu ana kadar 16 stadyumu yenileyip hizmete sunduk. 12'sinin inşasına devam ediyoruz. Böylece  ülkemize toprak seyirci kapasitesi 750 bini bulan 37 modern stadyum kazandırmış olacağız. Fenerbahçe Stadyumu hem bu değişimin ilk hem de en başarılı örneklerinden biridir. Kurduğumuz bu güçlü alt yapı sayesinde lisanslı sporcu sayımız da her geçen yıl artmıştır, bugün 9 milyon 741 bine ulaşmıştır. Faal sporcu sayımız da 4 milyon 875 bine çıkmıştır.  Spor kulüplerinin sayısı ise 6 binden 17 bin 737'ye yükselmiştir."

Az önce sayın başkan konuşmasında yeşil sahalardan bahsederken hemen aklıma benim şu geldi. Biz oynadığımız dönemde nerede yeşil saha! Biz toprakta oynuyorduk. Şeref Stadı toprak. Vefa Stadı toprak. Buralarda zaten şöyle bir yuvarlanınca zımpara gibi bütün her yer deriler kalkıyordu. Dere ağzı aynı şekilde, toprak. Buralar unutulacak gibi değil. Buralardan yeşil sahalara geldik. Bu yeşil sahalar şimdi beğenilmez hale geldi. Dünyada birçok ülke ile mukayese edilemeyecek stadyumlara sahibiz. "

"Artık neticeye koşmamız lazım. Önem vermemiz gereken bir diğer alan okullardır. Kenan Evren Lisesi artık burada vasıflı sporcularımızı yetiştireceğiz. Ana sınıfından başlayıp üniversiteye kadar öğrencilerimizin spor branşlarındaki yeteneklerini tespit edip geliştirecek sistemi kurmalıyız. Bu konudaki çalışmalar takdire şayandır ancak hâlâ yeterli değildir. 

"Futbolun popülerliği diğer alanlarına olan ilginin yatırımın ve desteğin önüne geçmemelidir. Bu bakından şu anda zaman zaman bir araya geldiğimizde başkanlarımıza söylüyorum yatıp kalkıp hep futbol diyoruz. Ama mesela Fenerbahçe'nin basketboldaki başarısı yadsınamaz. "

"Bugün artık spor insan bedenini geliştiren bir alan olarak görünmüyor. Örneğin kolektif anlayış çok çok önemli ama siyasette de kolektivizm çok önemli .Eğer bu işi kolektif yapıyorsanız başarıyı yakalarsınız. çünkü bireysellik başarıya değil yokluğa götürür. Spor çok kritik bir propaganda işlevine sahiptir. Başarılarınız ülkemiz hanesine katkı sağlıyor."

"Fenerbahçe sadece bir spor kulübü olarak kurulmamıştır. Bu ülkenin istiklaline hizmet etmek için vücut bulmuş bir kulüptür."

Erdoğan'ın Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu'nda Barış Pınarı Harekâtına ilişkin yaptığı açıklamaları için tıklayın.