Gündem

Erdoğan'dan fetih mesajı: İstanbul’a dair hesaplaşma 566 yıldır devam ediyor, Gezi olaylarındaki zihniyet aynı zihniyettir

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde İstanbul’un fethinin 566. yılı dolayısıyla düzenlenen iftar programına katıldı

30 Mayıs 2019 07:11

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde İstanbul’un fethinin 566. yılı dolayısıyla düzenlenen iftar programına katıldı. İstanbul’a dair hesaplaşmanın 566 yıldır devam ettiğini söyleyen Erdoğan, “Gezi olayları sırasında bu şehrin duvarlarını ‘Zulüm 1453 yılda başladı’ diye kirletenler de aynı zihniyettir” diye konuştu.

“İstanbul’u kaybetmenin acısını tam 566 senedir içlerinden atamayanlar var. Bugün Batı dünyasında adeta bir veba gibi yayılan ırkçılık akımının temel motivasyonlarından biri megalo ideası ve onu temsil eden İstanbul’dur. Bugün coğrafyamızı kan ve gözyaşına boğan DAEŞ'ci canilerin hedefi yine bu şehirdir. Yeni Zelandalı teröristin ‘Ayasofya’yı minarelerden kurtaracağız’ demesi asla tesadüf değildir. 566 yıl sönmeyen bir nefret ateşinin yansımasıdır” dedi. Konuşmasında Gezi Parkı olaylarını hedef alan Erdoğan, “Gezi olayları sırasında bu şehrin duvarlarını ‘Zulüm 1453 yılda başladı’ diye kirletenler de aynı zihniyettir” diye konuştu.

Açıklamalarında AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’a oy isteyen Erdoğan, “İstanbul-İzmir arasındaki mesafeyi 3,5 saate düşürecek otoyolunu etap etap hizmete açıyoruz. İnşallah bu yıl sonunda tam olarak İstanbul-İzmir karayolunu hizmete açacağız. Temiz içme sularının bulunmadığı, çöp dağlarının patlayarak can aldığı, Haliç’in yanından geçmenin bile mümkün olmadığı bu şehri kısa sürede bu şehrin iftihar tablosu haline getirdik. İstanbul’a baktığında sadece rant gören, çıkar gören muhterislerin bu şehri yağmalamasının önüne geçtik. İstanbul’un çehresini değiştirdik. Türkiye ve İstanbul'u 2053 vizyonuna beraberce taşıyacağız” ifadelerini kullandı.