Gündem

Cumhurbaşkanı Erdoğan da tepki göstermişti; Özlem Ağ'ı 23 yerinden bıçaklayan bıçaklayan Samet Ağ’a 21 yıl 6 ay hapis cezası

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özlem Ağ’ı bıçaklayan kocanın serbest bırakılmasına, “Ey hâkim, sen nasıl oluyor böyle birisini serbest bırakıyorsun?” sözleriyle tepki göstermişti

27 Temmuz 2022 18:10

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da tutuksuz yargılanmasına tepki gösterdiği boşanma aşamasındaki eşi Özlem Ağ'ı 23 yerinden bıçaklayan Samet Ağ'ın cezası belli oldu.  Samet Ağ'a toplam 21 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Tokat 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın dördüncü duruşmasına, tutuklu sanık Samet Ağ ile Özlem Ağ'ın babası Mehmet Demirel katıldı. Özlem Ağ ise duruşmaya gelmedi.

Sanık Samet Ağ, savunmasında, "Pişmanım. Sizden ve mahkemenizden özür diliyorum." dedi.

Mahkeme heyeti, sanığın, kasten öldürmeye teşebbüsten 20 yıl, kayınpederi Mehmet Demirel'i yaralama suçundan 1 yıl 6 ay, toplamda 21 yıl 6 ay hapis ezasına çarptırılmasına hükmetti.

Sanığa verilen hapis cezasında, haksız tahrik indirim uygulanmadı.

Erdoğan, tepki göstermişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 8 Mart’ta "Kadın Muhtarlarla Buluşma" etkinliğinde konuyu ilgili şu açıklamada bulunmuştu: "Dün MYK toplantım vardı. Tokat'taki özlem kardeşimizin 23 yerden ahlaksız, adi, eşi tarafından bıçaklandığını öğrendim. Dikkat edin 23 yerden. Tabi ne yaptılar ne ettiler diye Adalet Bakanlığı'na sorduk. Meğerse üç aydan sonra serbest bırakmışlar adamı .Hemen aradık araştırdık hamdolsun tekrar bu adi herifi içeriye almışlar. Tabii Özlem Hanımın bizde de biliyorsunuz genel balkan yardımcımız Tokat Milletvekilimiz Özlem hanım var. Hemen kendisi ile telefon irtibatlarını kurduk .Şimdi adaşın Tokat milletvekilimiz bu süreci takip edecek, cumhurbaşkanı olarak ben de bu sürecin peşindeyim. Neden? Çünkü bu millet bize emanettir. 23 yerden bıçaklıyor be hay hakim sen nasıl oluyor da ya böyle birisini serbest bırakıyorsun. Hakim böyle bir tasarruf yapıyor. Sonra yargıya hakaret. Ne hakaret ya! Eğer ben bu ülkede cumhur başkanıysam sen de 23 yerden eşini bıçaklayan böyle bir adamı serbest bırakıyorsan bununla ilgili söylenmesi gereken neyse bunu ben sana söylerim. Sonuna kadar da takip edeceğiz daha bitmedi işimiz. Bakanımıza da söyledim bunu yakın takibe alacaksın, bu konuyla ilgili beni de süratle bilgilendireceksin atılması gereken adımı da süratle atacağız. Bu hakim olabilir savcı olabilir fark etmez biz adaletin  mülkün esası olarak gören bir medeniyetin mensuplarıyız. Adalet ortada kalmaz yerde yürünmez onun için de gereğini yapacağız."

 

 Olay

Tokat merkeze bağlı Mülk köyünde 1 Nisan 2021'de boşanma aşamasındaki eşi Özlem Ağ'ı 23 yerinden, kayınpederi Mehmet Demirel'i bacağından yaralayan Samet Ağ tutuklanmış, bir süre sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Ağ, Tokat Cumhuriyet Başsavcılığının itirazı üzerine yeniden tutuklanmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde bir araya geldiği kadın muhtarlara yönelik konuşmasında yaşadıklarına değindiği Özlem Ağ ile telefonda da görüşmüştü.