Politika

Erdoğan: 14 Mayıs'taki zafer, İstanbul'un ayağına vurulan prangalardan kurtuluşunun işareti olacak

03 Şubat 2023 15:28

T24 Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs'ta yapılmasını planladığı seçimler ile ilgili olarak, "Bu zafer, aynı zamanda 3,5 yıldır kaderine terk edilen, unutulan, kaynakları sömürülen, eser ve hizmetten mahrum bırakılan İstanbul'un da ayağına vurulan prangalardan kurtuluşunun işareti olacaktır" dedi. Erdoğan, İstanbul'un kaynaklarının sömürüldüğünü, eser ve hizmetten mahrum bırakıldığını savundu.

Aydos Kalesi ve Sultan Korosu Açılışı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hedefinde muhalefet vardı. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için söylediği, "Bay bay Kemal" sloganını tekrar eden Erdoğan, "Utanmadan, 'adalet yok, suistimal var' diyorlar. Ey bay bay Kemal ve yanındakiler; bugüne kadar ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne siz mi çıkardınız?" dedi. 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı Ortak Mutabakat Metni için söylediği, "Avrupa'dan da bakacaklar, hayranlıkla diyecekler. 'Aferin Türkiye'ye, şuna bakın' diyecekler" sözleri üzerinden hedef alan Erdoğan, "Zavallı bunlar ya zavallı. Bunlar bizim yanımızda adam gibi yürüdü, bizden sonra kayboldu" diye konuştu.  

Erdoğan'ın açıklamasından satır başları şöyle:

"Biz, İstanbul'u yeniden ayağa kaldırdık. Biz gelmeden önce ne vardı İstanbul'da? Çöp, çukur, çamur... CHP bu demek. 

Bay bay Kemal'e 14 Mayıs'ta ders vermeye hazır mısınız? Yandaşlarına ders vermeye hazır mısınız? Ben size güveniyorum, durmak yok yola devam. 

Boğaz'ın iki yakasında yaptığımız devasa yatırımları... Denizin altından geçirdiğimiz Marmaray ve Avrasya Tüneli ile biz bu ülkede tarih yazdık tarih. 

Fatih, karadan kadırgaları yürüttü, onun torunları olarak biz de Marmaray'ın altından raylı sistemi yürüttük. Bay bay Kemal, yanındakiler, var mı böyle bir eseriniz? Büyükşehirlerde ne yaptınız söyleyin. Hiç! 

İstanbul susuzdu, İstanbul'a suyu 110 km'den biz getirmedik mi? Biz, laf üretmedik, iş ürettik. 

Batı ne diyecekmiş, aferin... Yazıklar olsun. Avrupa'nın aferin demesine bunlar muhtaç. Bizim milletimin aferin demesine muhtacız. Bunlar herkese eyvallah ederler, bir tek bu millete dönüp bakmazlar. Biz, sadece Allah'a güveniyor, milletimizden destek bekliyoruz. 

Ülkemizin 14 Mayıs'ta gideceği seçimde küresel güçleri arkasına alarak tek parti faşizmini hortlatmak isteyen zihniyete karşı yeni bir meydan okumaya hazırlanıyoruz. 'Yeter, söz de karar da gelecek de milletindir' diyerek huzurunuza geliyoruz. Türkiye Yüzyılı'nı beraber inşa edelim diyerek desteğinize talibiz. 

Bu zafer, aynı zamanda 3,5 yıldır kaderine terk edilen, unutulan, kaynakları sömürülen, eser ve hizmetten mahrum bırakılan İstanbul'un da ayağına vurulan prangalardan kurtuluşunun işareti olacaktır. 

Utanmadan adalet yok, suistimal var diyorlar. Ey bay bay Kemal ve yanındakiler; bugüne kadar ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne siz mi çıkardınız? Bütün bunları yapan kim? 26 tane havalimanından 57 havalimanına Türkiye'yi çıkaran kim? Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden Osman Gazi Köprüsü'ne, bütün bu köprüleri yapan kim? Marmaray'ı, Avrasya'yı yapan kim? Şehir hastanelerini yapan kim?

Zavallı bunlar ya zavallı. Bunlar bizim yanımızda adam gibi yürüdü, bizden sonra kayboldu. Gözünü Amerika'ya, Avrupa'ya, başka yerlere dikip rotasını oralardan aldığı işarete göre belirleyenlerin böyle bir derdi de direnişi de gayreti de olamaz. Ne diyor, 'ben Davos'a gideceğim'. Ne yapacak sana Davos? Davos'ta yanımda ve o zaman IMF'in başında olan zat, onunla konuşuyoruz. Dedim ki, 'Bak, buraya adamlarını gönderirsin, taksitlerini alırsın. Ama Türkiye Cumhuriyeti'ne talimat veremezsin'. 23,5 milyar dolar borcumuz vardı. IMF'e olan borcu sıfırladık, bir daha kapıya sokmadık. Bu CHP, şu an o masanın etrafında olanlardan birileriyle otel lobilerinde IMF ile görüşmeye devam ettiler. Ve o zaman MB'nin rezervi 27,5 milyar dolardı, şimdi 128,5 milyar dolar oldu. Biz buyuz. 

'Şunu yıkacağız, bunu yıkacağız'. Sen kimsin ya? Neyi yıkıyorsun ya? Öbür tarafta adaletten bahsedeceksin, bu milletin kuruşunu yedirmeyeceğiz diyeceksin. E nasıl yıkacaksın? Türkiye'nin yapılanları yıkacak, durduracak bir yıkım ekibine değil, daha büyük eserler yapacak daha büyük hizmetler getirecek AK Parti'ye, Cumhur İttifakı'na ihtiyacı var. Milletimiz, inşallah tercihini bir kez daha bu yönde yapacak."