Gündem

Erdoğan: Benim gözümde, 26. Dönem TBMM I. Meclisten sonraki ikinci kurucu Meclistir (Geniş haber) 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26

18 Mayıs 2018 01:35

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 26. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi\'ne ilişkin \"Benim gözümde, 26. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi, I. Meclis\'ten sonraki ikinci kurucu meclistir. Sizler Türkiye\'yi kaostan kurtardınız. Başka partilerde her biri kriz nedeni olan değişimleri suhuletle başardınız. Darbecilerin karşısına aslanlar gibi dikildiniz. Terör örgütlerine sınırlarımız içinde ve dışında dünyayı dar ettiniz. Herkesin hayalini gerçeğe dönüştürüp ülkemizi yeni bir yönetim sistemine kavuşturdunuz. Kurucu sıfatını siz hak etmeyeceksiniz de kimler hak edecek?\" dedi. 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin milletvekillerine AK Parti Genel Merkez\'de iftar verdi. 
\"SADECE AFRİN\'DE BUGÜN İTİBARİYLE 4 BİN 464 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ\" 
İftarda konuşan Erdoğan terörle mücadaleye değinerek, \"Sadece Afrin\'de bugün itibariyle 4 bin 464 terörist etkisiz hale getirildi. Bunun yanında Kuzey Irak\'ta 403 terörist etkisiz hale getirildi. Yurt içinde 350 terörist etkisiz hale getirildi. Söylediğim bu operasyonlar başladığı günden bugüne. Yaklaşık 5 ay içinde yapılan operasyonlar\" dedi. 

\"GÖNÜLLERİMİZ HİÇBİR ZAMAN AYRI KALMAMIŞ OLSA DA PARTİMİZİN ÇATISI ALTINDAKİ BİRLİKTELİĞİMİZİ YENİDEN SAĞLADIK\" 
Erdoğan, \"Sadece teröristlerin başını ezmekle kalmadık Türkiye\'yi yeni bir yönetim sistemine kavuşturacak adımları da birlikte yaptık. Bunun için gereken anayasa değişikliğini tüm provokatif çabalara rağmen kararlılıkla genel kuruldan geçirip milletimizin onayına sundunuz. Meclis\'te ortaya koyduğunuz dayanışma, birlik takdire şayandı. Bu tarihi değişimi hayata geçirdik. Bu anayasa değişikliğinin verdiği imkan ile partimize üye olup genel başkanlık görevini yeniden üstlendik. Böylece gönüllerimiz hiçbir zaman ayrı kalmamış olsa da partimizin çatısı altındaki birlikteliğimizi yaklaşık 3 yıl süren hasretin ardından yeniden sağladık. Olağan kongrelerimiz kapsamındaki il kongrelerimize bizzat katılmaya çalıştım. 51 il kongremize bizzat iştirak etim. Diğerlerine de sayın Başbakanımız katıldı\" diye konuştu.  

\"GÜYA ÜLKEMİZE KARŞI BÜYÜK BİR DİRENİŞ  HAZIRLIĞININ YAPILDIĞI BÖLGEYİ HALLAÇ PAMUĞU GİBİ ATTIK\" 
Erdoğan, \"Afrin\'e yönelik Zeytin Dalı harekatımızı başlattık. Güya ülkemize karşı büyük bir direniş  hazırlığının yapıldığı bu bölgeyi birkaç ay içinde hallaç pamuğu gibi attık. Bu mücadeleyi dünyaya ders, örnek olacak şekilde bitirdik\" dedi. 

\"ERKEN SEÇİM FISILTISI ÂDETA TÜPTEN ÇIKAN MACUN GİBİDİR BİR DAHA ESKİ DURUMA DÖNDÜRÜLEMEZ\" 
Erken seçim sürecine değinen Erdoğan, \"Seçim takvimine göre çalışmalarımızı yürütüyorduk. Kasım ayına hazırlanmayı planlıyorduk.  15 Temmuz\'da, 16 Nisan\'da, Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekâtları\'nda birlikte hareket ettiğimiz MHP ile olan işbirliğimizi önümüzdeki milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de sürdürülebilmek için gereken hukuki alt yapıyı da bu arada hazırlamıştık. Bu süreçte Anamuhalefet partisi meydan okuyup erken seçim çağrısı yapıyordu. Anamuhalefetin başındaki zatın kalitesizliğini, riyakarlığını iyi bildiğimiz için bu çağrılara itibar etmedik. MHP farklı gerekçelerle çağrı yapınca bu duruma daha fazla kayıtsız kalamayacağımızı gördük. Erken seçim fısıltısı âdeta tüpten çıkan macun gibidir bir daha eski duruma döndürülemez. Erken seçim çağrısı cumhur ittifakında birlikte olduğumuz partiden geldiği için artık bu konuda bir karar verme mecburiyeti ile karşı karşıya kaldık. Arkadaşlarımızla istişare ettik. Uzun ve kapsamlı istişarelerle bu konuyu ülkemizin gündeminden bir an önce çıkarmaya karar verdik\" ifadelerini kullandı. 

\"BENİM GÖZÜMDE, 26. DÖNEM TBMM I. MECLİS\'TEN SONRAKİ İKİNCİ KURUCU MECLİSTİR\"
26. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi\'ne ilişkin Erdoğan, \"Benim gözümde, 26. Dönem Türkiye Büyük Millet Meclisi, I. Meclis\'ten sonraki ikinci kurucu meclistir. Sizler Türkiye\'yi kaostan kurtardınız. Başka partilerde her biri kriz nedeni olan değişimleri suhuletle başardınız. Darbecilerin karşısına aslanlar gibi dikildiniz. Terör örgütlerine sınırlarımız içinde ve dışında dünyayı dar ettiniz. Herkesin hayalini gerçeğe dönüştürüp ülkemizi yeni bir yönetim sistemine kavuşturdunuz. Kurucu sıfatını siz hak etmeyeceksiniz de kimler hak edecek?\" dedi. 

\"26. DÖNEM OLARAK ÖNÜMÜZDE SON VE ÇOK HAYATİ BİR İMTİHAN DAHA VAR\" 
Erdoğan, \"26. dönem olarak önümüzde son ve çok hayati bir imtihan daha var. Bu imtihan, 24 Haziran seçimlerini, milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığında başarıyla tamamlamaktır. Hiçbir mecburiyetimiz olmadığı halde başarı çıtasını hep yükselttik. Hayatımızda, ne seçim ve seçim başarısının çıtasının yükseksekliğinden kaçtık\" dedi. 

\"KAMUOYU ARAŞTIRMALARIMIZ GAYET İYİ ARAZİYİ DE İYİ TAHKİM ETMEMİZ LAZIM\" 
Erdoğan, \"Gelen kamuoyu araştırmalarımız şu an itibariyle hamdolsun gayet iyi. Ama araziyi de iyi tahkim etmemiz lazım. Yenilenen teşkilatlarımız için bu seçim, kendilerini ispat edecekleri, gösterecekleri bir seçim olacaktır\" dedi. 

\"\'TÜRKİYE\'DEN NE ÇIKACAK?\' \'TÜRKİYE\'DE NE OLUR?\' HALA AYNEN O GEZİCİ KAFA\" 
Erdoğan, \"Salı gününden itibaren tüm milletvekillerimiz ve milletvekili adaylarımız sahaya inecek ve gece gündüz çalışmaya başlayacak. Partilerde yapılan görevler bir bayrak yarışıdır. Bu süreçte aramıza yeni arkadaşlarımız da katılacaktır. En son İngiltere seyahetinden geldik. Orada, herkesin gözü 24 Haziran seçim sonuçlarında. \'Türkiye\'den ne çıkacak?\' \'Türkiye\'de ne olur?\' Hala aynen o gezici kafa, mantık birilerinde var.  \'Bugüne kadar ne olduysa, bundan sonra da o olacak\' dedik. Bu konudaki dirayetimizi, edep noktasındaki yaklaşımımızı, ortaya koyduğumuz iradeyi görünce bunlar da biraz rahatsız olmuyor değil\" açıklamasında bulundu. 

\"TELEFONLA ARADIM, TEBRİK ETTİM. \'BU ASRIN NENE HATUNUSUN, ŞERİFE BACISISIN\' DEDİM\" 
Erdoğan, \"Bugün çok duygulandım. Chatham House gittiğimiz gün, orada PKK\'lılar gösteri yapyor tabi bizi sevenler de orada. Onlar da onların karşısına dikiliyor. Bayrağı ile gelen bir hanım kardeşimizin elinden bayrağı, almak isteyen bir tane imansız, kitapsız çıktı. Ama o hanım kardeşimiz, bayrağı ona kaptırmadı. Bugün kendisini telefonla aradım, tebrik ettim. \'Bu asrın Nene Hatunusun, Şerife Bacısısın\' dedim. İşte bu PKK\'lılar dedikleriniz benim o Şerife Bacıma, Nene Hatunuma bakın söz geçiremiyor. O ahlaksız, bir bayana o şekilde saldırdığı halde bayrağı ona teslim etmiyor. Olay bu kadar açık, net\" diye konuştu.  


Görüntü dökümü 

-Erdoğan\'ın konuşması

-Detaylar 

Hakime TORUN /ANKARA (DHA)

Haber, değiştirilmeden kaynağından otomatik olarak eklenmiştir