Ekonomi

Erdoğan 'beka sorunu' derken; Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı: Terör sorusu bitti!

'Yılın Bürokratı' seçilen Arda Ermut: Terör, darbe yerine kur oynaklığı konusunda sorular var

29 Nisan 2019 18:38

T24 Haber Merkezi

Cumhur İttifakı’nı oluşturan AKP ve MHP, yerel seçim sürecinde, güvenlik endişesine vurgu yaparak Türkiye’nin bir ‘beka sorunu’ olduğu söyleminde bulundu. Ancak Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere iki partinin yöneticileri ve bakanlar tarafından tekrarlanan ‘güvenlik sorunu’ söyleminin yatırımcılar ve ekonomistler tarafından benimsenmediğini ifade etti.

Economist dergisi tarafından bu yıl 28’incisi düzenlenen “Yılın İş İnsanları” anketinde Yılın Bürokratı seçilen Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Arda Ermut, dergiye yaptığı açıklamada eskiden kendisine güvenlik endişesi ile ilgili sorular yöneltilirken artık bu soruların ekonomide yaşanan gelişmeler ve oynak kur üzerinde yoğunlaştığını dile getirdi. Ermut konuya ilişkin “Her zaman dediğim gibi güvenlikle ilgili sorular almaktansa, ekonomik tarzda soruları almayı tercih ederim” dedi.
Ermut, konuya ilişkin şunları söyledi:

“Dönem dönem Türkiye’nin içinden geçtiği durumlarla ilgili sorula değişiyor. Benim açımdan iyi yanı ülkenin güvenliği ile ilgili sorular artık bitti. Terör, darbe gibi sorular geliyordu. Şu anda genelde Türkiye’nin geleceği ile ilgili öngörüler, seçim sonrası dönem ile ilgili sorular geliyor. Özellikle kur oynaklığı konusunda sorular var. Tabii ki ekonomide istikrar merak edilen en önemli konu. Biz önümüzdeki dönemde en azından pozitif sonuçları daha çok görmeye başladıkça, bunun yatırıma yansıyacağını düşünüyoruz. Ama her zaman dediğim gibi güvenlikle ilgili sorular almaktansa, ekonomik tarzda soruları almayı tercih ederim.”