Gündem

Erdoğan: Barış Pınarı Harekâtı'nda şu ana kadar 109 terörist öldürüldü

10 Ekim 2019 14:22

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün (9 Ekim 2019) saat 16:00'da başlayan ‘Barış Pınarı Harekâtı'nın üzerinden 22 saat sonra yaptığı açıklamada 109 teröristin öldürüldüğünü açıkladı. Harekâtın Tel Abyad ve Resulayn bölgesinde devam ettiğini ifade eden Erdoğan, teslim olan ve yaralananların da olduğunu belirtti.

TIKLAYIN - Erdoğan'ın konuşma metni

Partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, harekâtta geçen 22 saatte yaşananları şöyle aktardı:

"Dün 16:00 itibariyle TSK önceden belirlenen hedefleri vurmaya başladı. Şu anda harekâtımız devam ediyor. Benim konuşmamdan sonra ben ayrılmak zorundayım. Harekât başladıktan sonra 109 terörist öldürüldü. Bunların dışında yaralılar ve teslim olanlar da var. Operasyonlar devam ediyor.

Türkiye sivilleri bombalıyor diye yalanlar söylediler. Bombayı atan sizsiniz. Sözde siyasi partiye sesleniyorum. Benim ordumu işgal gücü olarak gösteremezsin. Edepsizliğin daniskasıdır. İşgal varsa o sizin maharetinizdir. Siz bulunduğunuz yerlerde binaları tünellerle açmak suretiyle oralarda sorgulama hücreleri kuracak kadar alçaksınız. Türkiye'de bu tür yerleriniz kalmayınca Suriye'de tüneller açtınız. Oraları da yıkacağız.

Öncelikle hedefimiz harekat sonrası bölgedeki insanların dönmesini sağlamak. Bölücü örgüt kontrolü altında tuttuğu bölgelerde 1 milyon kişiyi yerinden etmiştir. Üçte biri Kürt kardeşlerimizden oluşuyor. Planımız herkesin yeniden kendi evine dönebilmesidir. Araplar, Kürtler, Türkmenler kendi evlerine döneceklerdir. Türkiye'nin kimsenin toprağında gözü yoktur. Suriye Milli Ordusu'nun da böyle bir niyeti yoktur. YPG saflarına katılmaya zorlanmış Suriyeli kardeşlerimize çağrıda bulunmak istiyorum. Hemen şimdi PYD saflarını terk edip harekete geçecek herkese kucağımız açıktır."