Dünya

Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'le telefonda görüştü

10 Eylül 2023 13:55

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile telefonda görüştü.

İletişim Başkanlığı'ndan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 18’inci G20 Liderler Zirvesi dolayısıyla Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de bulunduğu sırada gerçekleşen görüşmede iki lider, bölgesel meselelere ilişkin görüş alışverişinde bulundu.

Görüşmede, Azerbaycan - Ermenistan ilişkileri ve Azerbaycan’ın Karabağ bölgesinde son günlerde yaşanan olaylar da ele alındı."

Azerbaycan Savunma Bakanlığı dün, Ermenistan askerlerinin Sadarak’taki Azerbaycan askerlerine hafif silahlarla ateş açtıklarını açıkladı. Açıklamada, olayda ölü ya da yaralı olup olmadığı bilgisine yer verilmedi.

Amerika’nın Sesi’nin aktardığına göre Ermenistan ise söz konusu iddiayı reddederken, Başbakan Nikol Paşinyan’ın Fransa, Almanya, İran, Gürcistan liderleri ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’la telefon görüşmeleri yaptığı belirtildi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı da Azerbaycan Dışişleri Bakanı’nın da üst düzey bir ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisiyle görüştüğünü bildirdi.