Seçim 2024

AKP'nin Afyonkarahisar adayları belli oldu | Erdoğan'dan CHP'ye "yapay zeka" göndermesi: Allah CHP'lilere sabır versin

"Şu anda Cumhur İttifakı iktidar mı? Bir belediye düşünün ki, kiminle hareket edecek?"

21 Şubat 2024 14:11

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar Mitingi'nde Konuştu. CHP'yi eleştiren Erdoğan, "Milletten ve siyasetin temel değerlerinden öyle kopuklar ki belediye başkan adaylarını dahi vatandaşa değil yapay zekaya soruyorlar. Yapay zeka kimi uygun görürse bunları neyi emrederse, bu acemilerde milletin karşısına işte adayımız diye onu çıkarıyorlar." ifadelerini kullandı. Miting'te aynı zamanda Cumhur İttifakı'nın Afyonkarahisar belediye başkan adayları da açıkladı

Erdoğan burada yaptığı konuşmada daha önce tepki çeken  ve kamuoyunda "gözdağı" olarak nitelendirilen "Merkezi yönetimle yerel yönetim el ele vermezse, dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez." sözlerine bir yenisini daha ekledi. Erdoğan, "Kardeşlerim unutmayın; şu anda Cumhur İttifakı iktidar mı? Bir belediye düşünün ki, kiminle hareket edecek? Cumhur İttifakı ile" ifadelerini kullandı

TIKLAYIN-Erdoğan'ın "Hatay" açıklaması tepkilerin odağında: Kim ne söyledi?

"CHP, parti içi iktidar kavgası dışında hiçbir şey ile ilgilenmiyor"

Erdoğan'ın konuşmalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

"Önümüzdeki seçimlerde milletimizin tercihini gerçek belediyecilikten yana yaparak Türkiye Yüzyılı vizyonuna destek vereceğine inanıyorum. Muhalefette parti içi iktidar kavgaları dışında hiçbir şey ile ilgilenmiyorlar. Dün baş tacı ettiklerini bugün yerin dibine sokmaktan çekinmiyorlar.

"Allah, CHP'ye akıl, CHP'lilere ise sabır versin"

Milletten ve siyasetin temel değerlerinden öyle kopuklar ki belediye başkan adaylarını dahi vatandaşa değil yapay zekaya soruyorlar. Yapay zeka kimi uygun görürse bunları neyi emrederse, bu acemilerde milletin karşısına işte adayımız diye onu çıkarıyorlar.

Allah bunlara akıl fikir, CHP'li kardeşlerimize de akıl versin. Bırakın yeni projelerle milletin huzuruna çıkmayı adaylarını bile ellerine yüzlerine bulaştırmadan ne ülkeye hayır gelir ne partilerine hayır gelir. Bölücü örgütün temsilcileri ile demlenmeyi tercih ettiler. Bölücü örgütün temsilcileri ile demlenmeyi tercih ettiler. 31 Martta milletin tokadını yemekten kaçamayacaklar.

Açık ve net söylüyorum: 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde milletin sandıkta verdiği mesajı okumayanlar 31 Mart'ta bu sefer milletin tokadını yemekten kurtulamayacak. Buna hazır mıyız? Kelime oyunlarıyla gerçekleri gizleyebileceklerini zannedenler milletin ferasetini hafife almanın ne demek olduğunu 31 Mart'ta sandıklar açılınca bir kez daha göreceklerdir. Biz de kelime hokkabazlıklarının arkasına saklanmaya çalışılan hakikatleri insanımıza anlatmaktan geri durmayacağız.

Milletimizin karşısına çıkan adaylardan bazıları öyle hesapsız, kitapsız, öyle ölçüsüz vaatlerde kendini göstermeye çalışıyor ki, bazen insan şaşıp kalıyor. Türkiye, bir önceki seçimlerde her konuda atıp tutan sonra da verdiği sözleri inkar eden zübük siyasetçi tiplerini gördü, tanıdı. Eski Türkiye'de ülkemizin hazine değerindeki yıllarını heba ve imkânlarını çarçur edenleri de en iyi sizler biliyorsunuz. Aynı şekilde, belediyelerde de şehrine yıllar kaybettiren başkanlar oldu. Halbuki belediyecilik hesap kitap işidir. Bütçeniz bellidir, ihtiyaçlar bellidir, imkânlar bellidir. Hepsini bir araya getirir en ideal eser ve hizmet planlamasını yaparsınız.

KAAN açıklaması

Bugün Türk savunma sanayiinin gurur günlerinden birini daha yaşadık. Milli muharip uçağımız KAAN bu sabah ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi. Yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Görüyorsunuz değil mi, şu anda KAAN'ı görüyorsunuz Daha neler gelecek, neler. İnsansız uçakları yaptık mı? Akıncı'yı yaptık mı? Daha dur bakalım neler gelecek, neler. Kızılelma'yı yaptık mı? Ya bu Kızılelma var ya, F-16'nın taşdığı bombayı taşıyor. Daha yapacağız. Şu gördüğünüz KAAN, aynı F-16 gibi. Böylece Türkiye kendi beşinci nesil uçağını üretme yolunda çok kritik bir aşamayı daha geride bıraktı. Ne demişlerdi, 'Yapamazlar'. Bu özgüven fukaralarına, 'Parçası kalorifer peteğine benziyor' diyen hazımsızlara, ilk andan itibaren KAAN projesini baltalamaya çalışan işbirlikçilere rağmen milli muharip uçağımız hamdolsun bugün göklerle buluştu. Rabbim emeği geçen herkesten razı olsun diyorum. Dosta güven, düşmana korku salan KAAN'ımızın diğer testlerini de süratle tamamlamak için çalışmalarımızı yoğunlaştıracağız. Önümüzdeki dönemde savunma sanayiinde milletimize yeni müjdeler vermeyi sürdüreceğiz.

Ulaştırmada 2002 yılına kadar Afyonkarahisar'a 54 kilometre bölünmüş yol yapılmıştı. Biz bunu 592 kilometreye çıkardık. Afyon'u Denizli, Uşak, Burdur, Isparta, Kütahya ve Konya ile bölünmüş yollar ile bağladık. Yapımı süren pek çok yol projemiz var. Ayrıca, Afyon-Uşak yolu onarımını seneye inşallah tamamlıyoruz. Şehir sınırları içerisindeki demir yollarının tamamını yeniledik, gar binasını restore ettik. Ankara-Afyonkarahisar-İzmir Yüksek Hızlı Tren hattının yapımı devam ediyor. Etap etap hizmete girecek bu hattın tamamı bittiğinde Afyonkarahisar-Ankara arası 1,5 saate, Afyonkarahisar-İstanbul arası 3,5 saate, Afyonkarahisar-İzmir arası 2 saate düşecek.

"Bir belediye düşünün kimle hareket edecek? Cumhur İttifakı ile"

Kardeşlerim unutmayın; şu anda Cumhur İttifakı iktidar mı? Bir belediye düşünün ki, kiminle hareket edecek? Cumhur İttifakı ile. DEM'lenenler varsın demlensin, biz işimize bakacağız. Sizlerin adaylarımıza merkezde ve ilçelerde, beldelerde çok güçlü destek vereceğinize inanıyorum."