Gündem

"Erdoğan'a sevdalıyım, idolüm" diyen Ethem Sancak Vatan Partisi’ne katıldı: Kaydı zamanı gelince açıklayacağım

Ethem Sancak - Doğu Perinçek (sağda)

02 Ağustos 2022 13:21

"Erdoğan'a sevdalıyım, idolüm" diyen ve "Biz Amerika'nın desteğiyle iktidara geldik" sözleri sonrası AKP’den istifa eden Ethem Sancak Vatan Partisi’ne katıldı. AKP'den ayrılış sürecini başlatan ve Gazete Duvar'da yayınlanan "Biz Amerika'nın desteğiyle iktidara geldik" sözlerini yalanladığını ve gerçek ses kaydını açıklayacağını söyleyen Sancak'a bunu neden halen yapmadığı şeklindeki soruya, "Zamanı gelince açıklayacağım" yanıtını verdi.

Gazete Duvar’dan Ferhat Yaşar’ın haberine göre, Sancak, Vatan Partisi İstanbul İl Merkezi'nde partinin genel başkanı Doğu Perinçek'in de katılımıyla basın toplantısı gerçekleştirdi.

Vatan Partisi İstanbul İl Binası'nda açıklama yapan Ethem Sancak, şunları söyledi:

"Bir malumu ilan ediyoruz. Neredeyse 4 aydır benimle ilgileniyorsunuz. Medyanın bu kadar ilgisinde olacağımı düşünmüyordum ama teşekkür ediyorum. Lütfen beni elli yıllık geçmişimle görün. Ülke çıkarları söz konusu olduğunda para ikinci plandadır. Bir sürü genel başkanla çalıştım. Fikre değer veren tek liderdir Perinçek. Beni 'AK Parti dönemi zengini' olarak lanse ediyorlar. Onlara şunu söylemek istiyorum: Ben AK Parti'ye katılmadan önce TÜSİAD'ta Başkan yardımcılığı yaptım. AK Parti'ye katıldıktan sonra yoksullaştım. Ben AK Partideyken de ülkem için yaptım. Yıkılmış BMC’yi aldım. 'One minute' olayında millet 'dik dur eğilme' diyor. Ona ben fikir liderliği yaptım. Dağılmış iflas etmiş BMC’yi ayağa kaldırdım."

 Sancak, AKP’den ayrılma süreciyle ilgili şunları söyledi:

"Ayrılma sürecinde Cumhurbaşkanı ile bir diyaloğumuz olmadı. İhraç istemiyle disiplin kuruluna verilmemin ona sorulmadan yapılabileceğini pek tahmin etmiyorum. Orada o cesarette biri yok. Doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar. Yaşasın 10. köy. Burası benim ilk köyüm. İlk yuvama dönüyorum.”

Doğu Perinçek ise Sancak'ın yaptığı açıklamalarla "siyasetin nasıl yapılması gerektiğini gösterdiğini" söyledi.

Perinçek'le siyaset yapmıştı 

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ı koşulsuz destekleyen Star, Akşam ve Güneş gazetelerinin de bünyesinde bulunduğu Esmedya Grubu'nu kuran ve 2017 yılında satan Ethem Sancak, gençlik yıllarında, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek liderliğindeki "Mao'cu /Aydınlık'çı" hareket içinde yer almıştı.

TIKLAYIN | "Erdoğan'a sevdalıyım, idolüm" demişti, AKP'den ayrılan Ethem Sancak Perinçek'in Vatan Partisi'ne katılıyor