Gündem

Erdoğan 7 üniversiteye rektör atadı: İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin yeni rektörü Prof. Dr. Mustafa Ege Yazgan oldu

25 Mayıs 2024 04:04

T24 Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzalı kararnameyle İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mustafa Ege Yazgan atandı. Yazgan, vekil rektör olarak görev yapıyordu.

Çok sayıda Cumhurbaşkanı kararı, yönetmelik ve tebliğin yayımlandığı Resmi Gazete'in bugünkü sayısında, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın atama kararları da yer aldı. 

Adli Tıp Kurumu'ndan bakanlıklara kadar atamaların yapıldığı kararnamede, Libya Büyükelçiliği ile Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliğine de atama yapıldı. Erdoğan, Başkent ve İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin de aralarında yer aldığı 7 üniversiteye de yeni rektör atadı. 

Karara göre, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Başkent Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hakan Özkardeş, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Zafer Asım Kaplancıklı, İstanbul Atlas Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ersoy Kocabıçak, İstanbul Bilgi Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mustafa Ege Yazgan, İstanbul Galata Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Şeyma Aydınoğlu ve İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mustafa Kara atandı. 

Ayrıca, Yükseköğretim Kurulu Üyeliğine de Prof. Dr. Derviş Karaboğa atandı.

BM Cenevre Ofisine Burak Akçapar atandı

Libya Devleti Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Güven Begeç atanırken, Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilciliğine, Dışişleri Bakanlığı Bakan Yardımcısı Burak Akçapar atandı. 

Adli Tıp Kurumu'na atamalar

Ayrıca Adli Tıp Kurumu Başkan Yardımcılığına Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Yusuf Atan, Adli Tıp Kurumu Birinci Adli Tıp İhtisas Kurulu Kardiyoloji Üyeliğine Doç. Dr. Yalçın Avcı, Adli Tıp Kurumu Yedinci Adli Tıp İhtisas Kurulu Adli Tıp Üyeliğine Uzm. Dr. Mustafa Bilal Ceylan, Adli Tıp Kurumu Yedinci Adli Tıp İhtisas Kurulu Göz Hastalıkları Üyeliğine İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Akif Özdamar görevlendirildi.

Erdoğan'ın çeşitli bakanlıklara yaptığı atama ve görevden almalar da şu şekilde:

Kentsel Dönüşüm Başkanlığına Hakkı Alp, Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğüne Bedri Sinan Gül ve Marmara Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğüne Sezayi Köse atandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğüne Taner Beyoğlu, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Muharrem Eliş atandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda Sanayi Genel Müdür Yardımcıları Ali Murat Sürekli, Ömer Bilen ve Serkan Çelik görevden alındı, yerlerine Elif Tuğçe Çınar, Ümit Yasin Güven ve İsmail Musab Gülaçar atandı.

Mustafa Ege Yazgan kimdir?

İstanbul Bilgi Üniversitesi Finansal Uygulama ve Araştırma Merkezi müdürü olan Prof. Dr. Ege Yazgan 1991 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat bölümünden mezun oldu. Akademik hayatına 1992 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak başladı, yüksek lisans çalışmalarını Boğaziçi ve İstanbul Üniversitelerinde sürdürdü. Doktora öğrenimini, bir yılı Cambridge Üniversitesinde misafir öğrenci olmak üzere, İngiltere’de Sussex Üniversitesinde tamamladı. Sussex üniversitesinde eğitmen olarak da çalışan Ege Yazgan, 2001 yılından bu yana İstanbul Bilgi Üniversitesinde öğretim üyesi olarak çalışıyor.